Workshops

Filmhuis Den Haag

Beeldende kunst, Interdisciplinair, Literatuur, Mediacultuur, Muziek


www.filmhuisdenhaag.nl

Leerlingen gaan aan de slag met hun eigen fictiefilm, stop-motion of reportage, en maken kennis met alle keuzes waar filmmakers voor staan.

Hoe krijg je een verhaal dat je in je hoofd hebt uiteindelijk op een groot filmdoek? Tijdens de workshop Fictie maken leerlingen een eigen storyboard, kruipen ze in de huid van een filmregisseur, acteren ze in elkaars producties en leren ze hoe belangrijk montage is voor een begrijpelijk verhaal (vanaf groep 3). Tijdens de workshop Animatie (stop-motion) maken leerlingen hun eigen animatiefilm met behulp van papier, Playmobil, klei of andere materialen. Hoe krijg je een verhaal dat je in je hoofd hebt uiteindelijk als korte animatiefilm op het grote doek? (vanaf groep 1) Hoe weet je nu welke berichten in de media waar zijn en welke niet? Tijdens de workshop Mediawijsheid ontdekken leerlingen dat niets is wat het lijkt, en leren ze met een kritische blik naar media te kijken. Vervolgens maken de leerlingen in groepjes een korte reportage. Vertellen ze de waarheid of krijgen we “nepnieuws” voorgeschoteld? (vanaf groep 7).

Aanbieder
Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag
www.filmhuisdenhaag.nl

Neem contact op met
Ester Hendriksen
070 365 60 30
ester@filmhuisdenhaag.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€250 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
120 minuten
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Subsidie:
Nee
Schooltijdaanbod van Filmhuis Den Haag
Mediacultuur
Filmhuis Den Haag
Mediacultuur
Filmhuis Den Haag
Muziek
en meer...
Filmhuis Den Haag