Ik zoek
Welke activiteiten ga jij met je leerlingen doen in schooljaar 2020-2021?

Cultuuronderwijs bij jou op school

Steeds meer scholen maken er werk van om cultuuronderwijs integraal onderdeel te laten uitmaken van het schoolplan en kiezen cultuurbezoeken die hierbij aansluiten.

Een team van cultuurcoaches ondersteunt het primair en voortgezet onderwijs en culturele aanbieders in de stad. Van beleid tot activiteiten, van teamtrainingen tot advies − de cultuurcoaches leveren maatwerk voor jouw school.

Cultuurcoaches helpen bij het ontwikkelen en opstellen van een schoolvisie op cultuuronderwijs en kunnen adviseren over daarbij aansluitende activiteiten en de structurele verankering hiervan. Gezamenlijk maken school en coach een plan voor hoe het traject van advies en ondersteuning eruit ziet.

 

Cultuuronderwijs op zijn Haags

Cultuuronderwijs op zijn Haags (COH) laat leerlingen cultuur beleven en prikkelt hun verbeelding. Het bekijken van een voorstelling, een bezoek aan een museum of de ontmoeting met een Kunstenaar in de klas zorgt voor bijzondere ervaringen en ontdekkingen. Zo leren kinderen kennis combineren met andere vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken en kritisch denken. Hun talenten worden zichtbaar en leren wordt nog leuker en uitdagender. Dat gebeurt aan de hand van projecten die passen bij de leeftijd en ontwikkeling van de leerlingen. Deze projecten zijn vrij beschikbaar in de Haagse Ladekast.

Cultuuraanbod uitgelicht

Rappen is wat ik ken en kan, daar zit mijn kracht in

-Siggi Florentina
Rapdocent GoHard
CultuurSchakel scholing

Rondom cultuuronderwijs zijn er allerlei interessante cursussen, workshops en bijeenkomsten.

COH biedt een aantal workshops die je praktisch op weg helpen om cultuuronderwijs in jouw klas vorm te geven.

CultuurSchakel brengt je verder in kunst en cultuur in Den Haag