Ik zoek
Wat ga jij dit schooljaar doen met jouw leerlingen?

Cultuuronderwijs op zijn Haags

Cultuuronderwijs is belangrijk voor de ontwikkeling van leerlingen. Het stimuleert de creatieve denkkracht en zorgt daarmee voor een leerling die nieuwsgierig en onderzoekend is en denkt in mogelijkheden. Cultuuronderwijs zorgt voor verwondering, overbrugt verschillen en opent deuren naar andere werelden. Het leert leerlingen andere identiteiten herkennen en waarderen, ontwikkelt talenten en zelfvertrouwen. Het wordt steeds belangrijker om kennis te combineren met andere vaardigheden zoals creativiteit, samenwerken, kritisch en probleemoplossend denken. Met Cultuuronderwijs op zijn Haags (COH) wordt dit mogelijk gemaakt. Het bekijken van een voorstelling, een bezoek aan een museum of de ontmoeting met een Kunstenaar in de klas is onderdeel van een totaalpakket, waarbij de groepsleerkracht zelf het cultuuronderwijs geeft. Dat gebeurt aan de hand van projecten die passen bij de leeftijd en ontwikkeling van de leerlingen. Deze projecten zijn vrij beschikbaar in de Haagse Ladekast op deze website.

Cultuuraanbod uitgelicht
Cultureel erfgoed
Mediacultuur
Filmhuis Den Haag
Cultureel erfgoed
en meer...
Humanity House
Cultureel erfgoed
Museon

Culturele vorming draagt bij aan het uitgroeien tot volwaardige mensen.

-Jonathan van Montfort
Basisschool De Buutplaats
CultuurSchakel Scholing

Als leerkracht ben je nooit uitgeleerd. Rondom cultuuronderwijs zijn er allerlei interessante cursussen, workshops en netwerkbijeenkomsten.

CultuurSchakel biedt ook in schooljaar 2017/2018 een cursus aan die opleidt tot Interne Cultuur Coördinator.
Naast de Startbijeenkomst COH kun je kiezen uit een aantal workshops, die je praktisch op weg helpen om cultuuronderwijs in jouw klas vorm te geven.
CultuurSchakel organiseert samen met culturele instellingen en onderwijspartners Uit met CultuurSchakel.

Cultuuronderwijs bij jou op school: CultuurSchakel

Op de website vind je passend cultuuraanbod en leerlijnen voor jouw school. Ook geven we je informatie en inspiratie hoe je cultuuronderwijs leuk, professioneel en echt Haags maakt.

CultuurSchakel helpt te vinden. Meer dan 370 aanbieders, al meer dan 90.000 activiteiten geboekt!