Op zoek naar meer geld voor de school

Doelgroep: Directieleden, interne cultuurcoördinatoren en ckv-coördinatoren uit het primair en voortgezet onderwijs
Tijdsduur: 1 bijeenkomst per jaar

Inleiding

Als school krijg je subsidie om je dagelijkse werk te doen. Maar wat als dat niet genoeg is? Hoe krijg je extra geld voor een mooi plan, bijvoorbeeld een kunsteducatieproject op school? Dat gaat al snel om een paar duizend euro die niet elke school zomaar heeft liggen. Je kunt op veel verschillende manieren geld binnenhalen.  Van een aanvraag bij de vele vermogensfondsen tot de verkoop van bloembollen en van een braderie op het schoolplein tot sponsoring. Het zijn allemaal mogelijkheden. Maar wat werkt wel en wat werkt niet en waar moet je allemaal op letten? Welke inspirerende en motiverende voorbeelden zijn er van anderen?

Programma

In deze training krijg je naast informatie over de mogelijkheden ook volop de ruimte om voor jouw school ideeën en inspiratie op te doen voor het ‘binnen harken’ van meer geld. Geld waarmee je mooie kunsteducatie projecten voor je leerlingen kunt financieren. Heb je al een idee, werk je al met een kunstenaar samen? Zet dan je idee kort op papier en kom naar deze training.
 
Als je na deze bijeenkomst van plan bent een projectplan en aanvraag te schrijven, dan kun je individueel een vervolgafspraak maken met cultuurcoach Eric Schulp.
 
De workshop wordt geleid door Ben Hekkema, Europees gecertificeerd Fondsenwerver en gespecialiseerd in het adviseren van scholen en culturele instellingen.

Informatie

Praktijkvoorbeelden van succesvolle projectplannen

 • ESLOO got talent
  Leerlingen die geen vmbo-diploma kunnen halen, ontdekken middels een talentenshow hun talent op het gebied van de kunsten.
  Projectplan van Natasja Wijnstroot en Annemiek de Gier voor Esloo College, Praktijkonderwijs
 • Leerlingen ontwerpen zelf hun schoolplein
  Onder leiding van kunstenaars maken leerlingen de mooiste verftekeningen op hun schoolplein. 
  Projectplan van Christine Beerens voor Basisschool Willemspark
 • Muziek- en theaterlokaal
  Leerlingen krijgen muziek- en theateronderwijs in een apart lokaal dat daar speciaal voor is ingericht en werken toe naar een voorstelling.
  Projectplan van Hans Kleijweg voor Basisschool Waalse Louise de Coligny