Culturele activiteiten bij de leerlijnen

Om inspiratie en verdieping te versterken, biedt elk project in de Haagse Ladekast een overzicht van culturele activiteiten die aansluiten bij de projecten. Hierdoor ontstaat samenhang tussen de culturele activiteit en dat wat er gebeurt in de klas; een bezoek aan een museum of voorstelling is zo niet meer een losse activiteit maar onderdeel van een langer traject. Dit aanbod op de website vind je ook terug in de jaarlijkse brochure Vonk.

Bij het overzicht op de projectenpagina staat ook het onderdeel Kunstenaar in de klas. Hier komt een ‘maker’ eenmalig op bezoek om de leerlingen een kijkje in de keuken te geven van zijn beroep en kunstvorm, aansluitend bij het project waar de kinderen mee bezig zijn.

Met of zonder extra gemeentelijke subsidie

We willen graag dat leerlingen zoveel mogelijk kansen hebben om cultuurbezoeken af te leggen. De gemeente Den Haag draagt daaraan bij door cultuurbezoek te subsidiëren met € 5,75 per leerling bij één cultuurbezoek en € 11,50 per leerling bij twee of meer cultuurbezoeken. Daarnaast heeft CultuurSchakel ook dit jaar van Fonds 1818 weer subsidie gekregen voor busvervoer. De gesubsidieerde activiteiten staan in Vonk en bij de projecten.

Bekijk het aanbod