Culturele Spelen, op weg naar de Betovering

In de Haagse Ladekast vind je 128 projecten, maar speciaal voor de Culturele Spelen zijn vier kleine projecten ontwikkeld voor alle groepen. Beleef en onderzoek met elkaar dit creatieve feest op de laatste schooldag voor de herfstvakantie.

Je kunt jouw klas of school inschrijven tot 3 oktober 2019 via www.culturelespelen.nl. Wil je meedoen aan CultuurTreffer of Project Rembrandt? Schrijf je dan in voor 27 september 2019. Voor al je vragen kun je een mail sturen naar Anita Hofman van de Betovering. 

Projecten Culturele Spelen

Wij hebben de projecten ingedeeld op groep 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. De projecten zijn direct uitvoerbaar op het smartboard. Deze cultuurlessen zijn binnen één dag te doen en wat je gaat doen bepaal je als leerkracht samen met de leerlingen. 

Veel plezier met de Culturele Spelen, op weg naar de Betovering. Als deze dag je goed bevalt, kijk dan eens verder rond in de Haagse Ladekast. Je kunt ook altijd contact opnemen met jouw cultuurcoach of stuur ons een mail.

Er wordt hard gewerkt aan de projecten. Voor het einde van de zomervakantie staan de projecten online en kun je deze downloaden.

Waarom werken Cultuuronderwijs op zijn Haags en Culturele Spelen eigenlijk samen?

Het merendeel van de Haagse kinderen komt buiten schooltijd niet vanzelf in aanraking met kunst. School is de plek om ieder kind te bereiken. Cultuuronderwijs op zijn Haags onderneemt allerlei activiteiten om zo veel mogelijk Haagse kinderen kunst te laten beleven en creëren. Cultuurdeelname buiten schooltijd is een essentiële aanvulling op cultuuronderwijs. De Culturele Spelen legt verbindingen tussen scholen, het kind en kunst in de vrije tijd. Zo willen we de kunsten samen een plaats geven in het persoonlijke en sociale leven van zoveel mogelijk kinderen.

<< Keer terug naar het hoofdmenu