Jurylid Manon Sikkel

Manon is kinderboekenschrijver en kinderboekenambassadeur. Als kind deed ze een keer mee aan een schrijfwedstrijd op haar school. Ze eindigde bij de laatste twee. Een van die verhalen ging over dwarrelende sneeuwvlokjes. Dat vond ze zo mooi, dat ze zeker wist dat het verhaal zou winnen.

Alle verhalen en alle boeken die ze sindsdien schreef - geheim agent oma, Elvis watt miljonair, IzzyLove, Het Bloedhuis - vind ze zelf even leuk. Maar het meest trost was ze toch op het verhaal ‘dood konijn’. Omdat het de eerste keer was dat iets dat ze zelf had meegemaakt tot een verhaal had kunnen maken. En dat is ook het leuke van schrijven. Je kunt iets gebruiken wat echt gebeurd is, en daar heel veel fantasie bij gebruiken. Maar je mag ook iets verzinnen dat nooit gebeurd is. En dat schrijf je dan zo op, dat iedereen denkt dat het écht is.

Manon is erg blij dat ze in de jury zit. Ze is heel streng. Maar ze is ook heel snel onder de indruk. Als je haar kunt laten lachen of aan het huilen kunt maken, dan heb je al snel een hele streep voor.

O ja, en een tip van Manon: lees je verhaal nadat je het hebt geschreven een paar keer hardop voor. Dan hoor je precies waar je het nog kunt verbeteren.

www.manonsikkel.nl