Irene van Zeeland

Jurylid Geld voor je Kunst!

Naam:                                 Irene van Zeeland
Functie in dagelijks leven: choreograaf, docent en Hoofd Holland Dance Festival in de Maatschappij
Expertisegebied:                Moderne dans, video en cutluurparticipatie
Website:                              www.irenevanzeeland.nl

Van wat voor soort initiatieven gaat jouw culturele hart harder kloppen?
Mijn grote passie is dans, maar daarnaast ben ik ook zeer geïnteresseerd in crossovers. Bijvoorbeeld dans voor film of samenwerking tussen kunstenaars van verschillende disciplines. Als kunstuitingen een sociaal relevante boodschap hebben word ik helemaal enthousiast. Als een queer, feministisch maker zoek ik altijd naar manieren om mijn kijk op de wereld met anderen te delen en zodoende gesprekken op gang te brengen in onze huidige maatschappij.         

Wat breng jij in als jurylid?
Ik breng een zeer diverse blik op kunst en cultuur mee, opgegroeid in een klein plaatsje in Nederland vertrok ik voor studie al gauw naar New York City, waar ik bij de Merce Cunningham Dance Company mocht studeren. Daarna bracht mijn werk me overal over de wereld waardoor ik nu in Parijs woon en werk. Van dansprojecten in de open lucht in verschillende delen van India, tot studenten van topniveau lesgeven in Parijs en van kunstprojecten die over pure esthetiek gaan tot dansante manifestaties; ik ben overal voor in. Door mijn jarenlange ervaring met zeer uiteenlopende projecten heb ik een gebalanceerde kijk op kunst en cultuur ontwikkeld die goed van pas komt bij het beoordelen van de aanvragen van Geld voor je kunst!.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van Geld voor je kunst! ?
Het is bijzonder en laagdrempelig voor projecten die nog geen hele stichting achter zich hebben staan. Door Geld voor je kunst! kunnen ambitieuze (amateur) kunstenaars hun werk realiseren en hun eigen bijdrage leveren aan het culturele landschap van Den Haag. Het zorgt er ook voor dat de diversiteit van bijdragen aan het culturele veld vergroot wordt door (onontdekte) talenten te ondersteunen in hun dromen.

Volg Irene via Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en YouTube.