Jay Navarro Oviedo

Jurylid Geld voor je kunst!

Naam: Jay Navarro Oviedo
Functie in dagelijks leven: Consultant Europese projecten, eigenaar van Social Design bureau Just Common People en werkzaam als strategisch adviseur bij STROOM
Expertisegebied: Communicatie, participatie en duurzaamheid. Interesse in dekoloniale, sociaal geëngageerde en avant-garde kunst.    
Website: www.justcommonpeople.com

Van wat voor soort initiatieven gaat jouw culturele hart harder kloppen?
Initiatieven die bijdragen aan een betere wereld, van duurzaamheid en meerstemmigheid tot grass-roots empowerment en LGBTQ+ rechten. Ik kan ook erg waarderen als een project breed gedragen wordt door een bepaalde community of doelgroep. 

Wat breng jij in als jurylid?
Ik ben zelf initiatiefnemer geweest van festivals zoals Het Circus en Vier de Natuur en weet heel goed hoe het is om in de schoenen van de kandidaten te staan. Ik heb ook een aantal challenges georganiseerd en weet waar ik op moet letten bij het beoordelen van projecten. Daarnaast heb ik een breed netwerk waar ik kandidaten mee in contact kan brengen.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van Geld voor je kunst! ?    Geld voor je kunst! is een mooi laagdrempelig podium voor initiatiefnemers om hun projecten aan het fonds en aan een breder publiek kenbaar te maken. Het is ook fijn dat projecten persoonlijk toegelicht kunnen worden en je de passie en drive van de initiatiefnemers kunt ervaren. Iets wat bij een schriftelijke aanvraag vaak ongezien blijft.

Volg Jay via  LinkedIn en Instagram.