Spring naar hoofdinhoud

IMPULS! - Herstelregeling coronasteun vrijetijdskunst 2022

Na twee jaar coronapandemie is het van belang dat de lokale culturele infrastructuur zich herstelt. De gemeente Den Haag heeft CultuurSchakel hiervoor een bedrag ter beschikking gesteld, dat voor cultuurbeoefening in de vrije tijd kan worden aangewend.

Hiermee wordt de culturele en creatieve amateurkunstsector in staat gesteld het hoofd te bieden aan de gevolgen van de crisis. Zo geven we een impuls aan de veerkracht, weerbaarheid en wendbaarheid van de sector. 

IMPULS! is er voor culturele aanbieders in Den Haag

De subsidiepot bevat € 250.000 en wordt door CultuurSchakel verdeeld onder de aanvragers. De regeling staat open van 15 juni t/m 15 juli 2022, of totdat het budget op is. Lees daarom de informatie op deze pagina goed door, zodat je tijdig een complete aanvraag kunt indienen. 

Iedereen die actief is als aanbieder of vakdocent in de vrijetijdskunst mag een aanvraag doen. Er is ontzettend veel mogelijk. Locatiekosten, investeringen in digitalisering, aanpak van ledenwerving of de doorontwikkeling van je groep met workshops.

Alles waarmee we samen het herstel kunnen bevorderen, krijgt een extra impuls!  

Voor wie?

De regeling staat open voor álle aanbieders van vrijetijdskunst die in Den Haag actief zijn. Stichtingen en verenigingen op het gebied van muziek, dans en theater komen in aanmerking. Voor het eerst kunnen ook ZZP'ers, zoals docenten, terecht voor steun. Daarnaast steunen we ook informele culturele collectieven die geen rechtspersoon zijn. In de regeling staat alles waar aanvragers aan moeten voldoen op een rij. 

Lees hier de volledige regeling

Waarvoor?

Deze regeling kan voor veel verschillende dingen worden ingezet. Denk aan extra locatiekosten, of de inrichting van de locatie met betere ventilatie. Ook workshops, scholing, extra repetitietijd of investeringen in ledenwerving komen in aanmerking voor een bijdrage. Tot slot is ook digitalisering via bepaalde programma's om online te kunnen blijven werken een speerpunt van de regeling. Hieronder lees je meer voorbeelden van wat er mogelijk is! 

Lees hier wat je kunt aanvragen

Vraag aan!

Bereid nu je aanvraag alvast voor, maar let op: je kunt hem alleen van 15 juni t/m 15 juli indienen. Als je hem eerder instuurt, wordt hij niet in behandeling genomen! Er is maximaal € 2.000 per aanvraag beschikbaar, totdat het gehele bedrag op is.
Je aanvraag mag alle kosten bevatten die gemaakt zijn in de periode 1 januari 2021 t/m 31 december 2022. Ook nog te maken kosten voor dit jaar komen dus in aanmerking! 

Digitaal aanvraagformulier (nu open!)

Locaties voor cultuurbeoefening

Veel vertrouwde repetitieruimtes en ateliers bleken in coronatijd te klein of te slecht geventileerd. Daarom steunen we de extra kosten die je hebt moeten maken, bijvoorbeeld voor de huur van een grotere ruimte elders. Onverwachte investeringen in de inrichting, betere ventilatie en hygiëne, zoals bijvoorbeeld schermen van plexiglas of handgel-dispensers, kunnen worden vergoed.

Tot slot zijn veel locaties noodgedwongen gesloten geweest, waardoor online moest worden gewerkt. De extra kosten die je hebt moeten maken voor abonnementen van bijvoorbeeld Zoom, Teams of Jamulus zijn ook direct gerelateerd aan de coronacrisis, en daarom aan te vragen onder deze regeling. 

Werving en behoud van leden, deelnemers en leerlingen

Er zijn minder leden, leerlingen en deelnemers bij culturele activiteiten. Dat is een direct gevolg van de pandemie. Naast goede locaties en goede bekendheid, investeren we in de kwaliteit van de aanbieders én de groepen zelf. Hoe krijg je leden weer terug? Hoe breng je de kwaliteit van je koor weer op peil, na zo veel gemiste repetities? Hoe werk je als docent ineens hybride? Hoe promoot je jezelf en je activiteiten?

Je kunt een aanvraag doen om jezelf in de spotlight te zetten met foto's en video's, maar je kunt ook bijvoorbeeld scholingskosten voor jezelf, de dirigent, de dansdocent of het bestuur opvoeren in je aanvraag. Je kunt ook met workshops of cursussen investeren in de artistieke kwaliteit van je groep. Denk hierbij aan extra groepsrepetities, koorscholing, studie- of repetitiedagen met jullie eigen artistiek leider of een externe coach. 

Bekijk hier de workshops van CultuurSchakel

CultuurSchakel organiseert vaak workshops en activiteiten. Daarmee helpen we culturele aanbieders om zich te ontwikkelen en te groeien. In september en oktober worden er ook speciale IMPULS!-workshops gegeven. Meer informatie daarover volgt binnenkort!

Impuls! workshop

6 december | Sociale veiligheid: een sociaal veilige omgeving, óók bij vrijetijdskunst

Meet & Greet Dans

7 december | 13-18 uur | Advies over dansprojecten

Uitnodiging bijeenkomst Geld voor je kunst!

Locatie: Laaktheater | 18-21 uur | Kom kijken!

Bij wie kan ik terecht voor hulp?

De medewerkers van het subsidieloket helpen je graag verder met advies en hulp bij je aanvraag. Wil je bijvoorbeeld checken of iets wel of niet in aanmerking komt voor deze regeling? Neem dan contact op! 

CultuurSchakel brengt je verder in kunst en cultuur in Den Haag

Bezig met inladen van resultaten