Interactieve netwerkbijeenkomst | Stichting Kefeye

Op 30 juni organiseert Stichting Kefeya een interactieve netwerkbijeenkomst met als thema de integratie van Arabische/Afrikaanse Nederlanders.

Deze eerste bijeenkomst staat in het teken van ontmoeten, kennismaken en verbinding. Dit nieuwe initiatief in Escamp wil bewoners met verschillende culturele achtergronden in deze wijk met elkaar in verbinding brengen. Er zal een workshop Egyptische kalligrafie plaatsvinden waarbij deelnemers kennismaken met de mooie kunst van het schrijven en zich kunnen verdiepen in de kalligrafie van Egypte. Kalligrafie betekent schoon schrijven en is een prachtige kunstvorm. Deze letterkunst is heel veelzijdig, en dat zullen ze zeker ontdekken. Het mooiste kunstwerk krijgt een prijs.

Er zal tijdens de oude traditionele kledingshow een film worden getoond waarbij de geschiedenis van Egypte aan bod komt. Na de film en kledingshow zal een gastspreker iets vertellen over de Arabische, Afrikaanse en Nederlandse geschiedenis. Op deze manier wordt er kennisgemaakt met andere geschiedenissen en culturen.