Tyler Koudijzer

Jurylid Geld voor je kunst!

Naam:                                Tyler Koudijzer
Functie in dagelijks leven: woordkunstenaar, workshopdocent
Expertisegebied:                Spoken Word

Van wat voor soort initiatieven gaat jouw culturele hart harder kloppen?Initiatieven waarin verschillende kunstdisciplines samen komen. Waar identiteit voorop staat en waar iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Wat breng jij in als jurylid?
Ik heb in Rotterdam samen met Sebastian Koudijzer het spoken word-event Maandacht (2015) georganiseerd en gehost. Later was ik mede organisator van het muziek event TUONO (2015 - 2016) in Capelle. Hier heb ik geleerd wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een evenement. Vanaf 2017 geef ik schrijf/spokenword-workshops in o.a. HipHopHuis in Rotterdam, De Cultuurschool en het Huis van Gedichten in Den Haag. Daarnaast begeef ik me nu ruim 8 jaar in de spoken-word scène en treed ik sinds 2017 op met het spoken-word/theater collectief Barguijs. Barguijs stond in de line up van o.a. Woorden Worden Zinnen en Spraakuhloos. In 2020 debuteerden wij onze theatershow ‘Gelijkspel’.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van Geld voor je kunst! ?
De toegevoegde waarde van Geld voor je kunst! voor mij is dat het de drempel verlaagt voor creatievelingen die graag een project willen beginnen, maar hier simpelweg de middelen (nog) niet voor hebben, of de wegen niet kennen. Ook deze creatievelingen hebben een verhaal, ideeën en een visie die het verdienen om tot uiting te komen.

Volg Tyler via Facebook en Instagram.