Den Haag viert de zomer

Den Haag viert de Zomer was in 2020 de eerste evenementenreeks op het nieuwe parkpodium in het Huygenspark. Het festival werd goed ontvangen door de bewoners en ondernemers rond het park, deze hebben allemaal een poster willen ophangen. De kwaliteit van de muziekacts was erg goed en ze wisten er echt wat sfeer in te brengen.

De 2020-editie is er anders uit gaan zien dan wat in ons projectplan te lezen was. Dit heeft uiteraard te maken met CID-19 en de gevolgen hiervan. Na de succesedities in 2019 was het plan om in 2020 groter te groeien; we zouden meer bezoekers aantrekken, met betere marketing en hogere gages voor de muziekacts. Helaas zijn een aantal van deze doelen door Corona en de RIVM-regels niet gehaald.

We hebben ondanks deze tegenslagen alsnog besloten om een 2020-editie te organiseren. We vinden dat juist in deze Coronaperiode zowel publiek als ondernemers en muziekacts een dergelijk evenement goed kunnen gebruiken.

We zijn trots dat we de kunst- en cultuursector als één van de weinige initiatieven draaiende hebben gehouden in Den Haag, ook in tijden van Corona en niet de handdoek in de ring hebben gegooid. We hebben in oplossingen gedacht en samen met alle partijen een 2020-editie neergezet waar we trots op terug kunnen kijken.

Net als voor veel culturele organisaties zijn de eerste maanden van de Corona-periode voor ons een onzekere tijd geweest. We hebben dan ook alle persconferenties en nieuwsberichten goed gevolgd. Eerst zouden alleen de evenementen tot en met 6 april worden afgelast, daarna alles tot 1 juni en daarna tot 1 september. We zijn hierdoor maar gewoonweg begonnen met het organiseren en hadden in maart reeds freelancers ingehuurd voor het programma, de marketing en vormgevers en drukwerk betaald. We hebben een klein deel van het werk kunnen hergebruiken, maar het grootste deel is voor niets geweest. Dit is financieel deels opgelost omdat de freelancers gratis meer uren in het project hebben gestoken dan vooraf afgesproken.