museum Beelden aan Zee

Beeldende kunst, Cultureel erfgoed

Scheveningen , www.beeldenaanzee.nl

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen is het enige museum in Nederland dat zich uitsluitend richt op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst.

De vorm van museum Beelden aan Zee is gelijk aan die van een schelp; aan de buitenkant is alleen de zacht beige muur te zien en pas binnenin openbaart zich het door architect Wim Quist ontworpen museumgebouw. In de verschillende zalen en terrassen worden zo'n twaalf tentoonstellingen per jaar georganiseerd met internationale moderne beeldhouwkunst in de meest uiteenlopende materialen en stijlen.

Tijdens de diverse museumlessen en workshops in het museum maken de leerlingen kennis met beeldhouwkunst, het ambacht van de beeldhouwer en de eindeloze hoeveelheid aan materialen waarvan de beelden gemaakt kunnen zijn. De kinderen leren over materialen en over de stappen die een kunsenaar maakt om te komen tot een beeld. De activiteiten dagen leerlingen uit hun creativiteit te benutten en de opgedane kennis, begrippen en ervaring te verwerken.

De collectie van het museum bevat o.a. werk van Armando, Atelier van Lieshout, Stephan Balkenhol, Zadok Ben-David, Berlinde De Bruyckere, Fernando Botero, Caspar Berger, Tom Claassen, Wessel Couzijn, Tony Cragg, Per Kirkeby, Giacomo Manzú, Igor Mitoraj, Jan Meefout, Thom Puckey, Marc Quinn, Kiki Smith, Johan Tahon, Shinkichi Tajiri, en Ossip Zadkine en vele anderen.

Aanbieder
museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Contactpersoon
Educatie
070-3589076
educatie@beeldenaanzee.nl

Gerelateerd aanbod
Cultureel erfgoed
museum Beelden aan Zee
Beeldende kunst
museum Beelden aan Zee
Beeldende kunst
museum Beelden aan Zee