Rewire Festival

Beeldende kunst, Interdisciplinair, Muziek

Centrum , www.rewirefestival.nl

Elk jaar nodigen wij kunstenaars en muzikanten uit voor het ontwikkelen van muziek workshops, projecten en concerten, waarbij leerlingen in aanraking komen met nieuwe vormen van kunst en muziek.

Rewire Festival is een jaarlijks internationaal festival voor vooruitstrevende muziek en gerelateerde (podium)kunsten. Rewire is een dynamisch festival, dat zich mede door haar nomadische karakter en elk jaar vernieuwende programmering mag scharen tussen de meest avontuurlijke festivals van het land.

Ieder jaar ontwikkelt het Rewire Festival een educatief programma. Dit jaar bestaat het uit een diversiteit van workshops en de mogelijkheid speciaal geselecteerde concerten te bezoeken of met leerlingen mee te doen aan een langer lopend project met een eventueel optreden tijdens het festival. Workshops en projecten op maat bieden wij aan van oktober 2016 t/m juni 2017 op basis van beschikbaarheid van de workshopdocenten.

Wij proberen de deelnemers aan de workshops en bezoekersprogramma's op een actieve manier te laten kijken naar de performances en optredens en hen kennis te laten maken met nieuwe vormen van kunst en muziek. Door hen al doende te laten ontdekken, proberen we het kunstzinnige en creatieve vermogen van de jongeren te vergroten. Door op maat te werken kunnen wij de scholieren en studenten zo goed en effectief mogelijk bereiken.

Leerdoelen:

- leerlingen leren actief te kijken en luisteren

- leerlingen kennis te laten maken met nieuwe vormen van kunst en muziek

- het kunstzinnige en creatieve vermogen van jongeren vergroten

- kennis en inzicht verschaffen door participatieve projecten te koppelen aan receptieve

- door zelf te maken en dingen te DOEN, leren!

- educatie op maat, dus vraaggericht opereren op basis van wensen van scholen

Aanbieder
Rewire Festival
Constant Rebequestraat 20a
2518 RA Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Zoë Kate Reddy
06
educatie@rewirefestival.nl