Theater Dakota

Dans, Interdisciplinair, Literatuur, Muziek, Theater

Escamp , www.theaterdakota.nl

Theater en Filmhuis Dakota is sinds november 2011 hét theater en filmhuis van stadsdeel Escamp met de nieuwste films en een verrassende veelheid aan voorstellingen én schoolvoorstellingen.

In Theater Dakota is veel te beleven. Van cabaret tot muziek en van toneel tot literatuur, jeugdvoorstellingen en dans. Maar Theater Dakota is meer dan een theater en een filmhuis. Theater Dakota is ook de plek voor cultuureducatie in Escamp, voor jong én oud (omdat je nooit bent uitgeleerd).

Cultuureducatie is leren om je hersenen goed te gebruiken. Leren spelen in je hoofd, leren kijken en luisteren, leren om creativiteit te ontwikkelen, leren om flexibel te denken en samen te werken. Leren in het theater en leren door theater, voor jong en oud.

Leerlingen maken kennis met theater onder andere door voorstellingen te zien. Daarbij is er aandacht voor taalontwikkeling en diversiteit van de scholieren.

Theater Dakota neemt deel aan het grote project ‘Cultuureducatie op z’n Haags’, waarin leerlijnen voor het (basis)onderwijs worden ontwikkeld. 

Naast schoolvoorstellingen voor het basisonderwijs zijn er in Theater Dakota ook voorstellingen die geschikt zijn voor jongeren (voortgezet onderwijs). Bij Theater Dakota kun je gebruik maken van de CJP-pas. Voor het basis-, voortgezet onderwijs en BSO’s is het mogelijk om workshops, rondleidingen en projecten op maat aan te vragen. Dit kan ook in combinatie met voorstellingen.

Ook buiten schooltijd is er een ruim aanbod aan jeugdvoorstellingen. Iedere vakantie is er in Theater Dakota wel iets te zien of te beleven.

Voor alle vragen, suggesties, het boeken van een schoolvoorstelling of ideeën kunt u terecht bij Sara Vesseur, sara@theaterdakota.nl / educatie@theaterdakota.nl.

Aanbieder
Theater Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545 VP Den Haag Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Contactpersoon
Sara Vesseur
070-3600252
sara@theaterdakota.nl

Gerelateerd aanbod
Dans
Cultureel erfgoed
Theater Dakota
Theater
Literatuur
Theater Dakota
Muziek
Theater Dakota