20-06-2023

Workshop Sociale veiligheid: een sociaal veilige omgeving, óók bij vrijetijdskunst

Pesterijen, (seksuele) intimidatie, handtastelijkheden of discriminatie: allemaal voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag. Dat komt bij ons toch niet voor? 

Helaas komt het ook voor bij cultuurbeoefening in de vrije tijd; tijdens het studieweekend, op de repetitieavond, in de kleedkamer of tijdens de les.

Juist doordat er verschillende vormen zijn, is het voor een slachtoffer vaak moeilijk te herkennen. Ook omdat het heel subtiel kan zijn. De impact op de slachtoffers, jong of ouder, is groot.

Omdat dit onderwerp binnen de vrijetijdskunst nog onvoldoende bespreekbaar is, organiseert CultuurSchakel samen met de Vrijwilligersacademie van PEP Den Haag een workshop voor bestuursleden van Haagse culturele instellingen. Zo kunnen de organisaties leren hoe zij een veilige omgeving kunnen creëren voor vrijwilligers, medewerkers, deelnemers en leden.

Wat leer je

Tijdens de workshop leer je:

  • Hoe je het onderwerp sociale veiligheid binnen jouw organisatie bespreekbaar maakt
  • Hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt herkennen en voorkomen
  • Hoe je een omgeving schept waarbinnen mensen veilig kunnen aangeven dat zij ongewenst gedrag ervaren

Voor wie

De workshop is voor bestuursleden, medewerkers of eigenaren van Haagse culturele instellingen, zoals dans- en theatergroepen, (jeugd) koren en orkesten of ensembles.

Datum en tijd: Dinsdag 20 juni van 19.00-21.30 uur
Locatie: PEP, Riviervismarkt 2 in Den Haag
Begeleiding: Abderrahim Kajouane (PEP) Poernima Gobardhan (adviseur Cultuurbeoefening Cultuurschakel) 
Groepsgrootte: max. 20 deelnemers

Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met donderdag 1 juni, maar wees er snel bij want vol is vol. Om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven mee te doen aan de training, laten wij per organisatie twee deelnemers toe. Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Na de aanmelding ontvang je een korte vragenlijst (bewustzijnsinventarisatie) die de workshopleiders gebruiken voor hun programma.

Nog meer workshops

De maand juni staat in het teken van kennisdeling, want deze maand organiseert CultuurSchakel wel 5 workshops voor het Haagse veld van cultuurbeoefening! Vier van deze workshops organiseerde wij eerder met succes via de Impuls!-regeling. Vanuit onze subsidieregeling is er niet alleen meer subsidie beschikbaar, we ondersteunen het vrijetijdskunstveld ook met deze workshops.

>>Bekijk alle workshops van juni in de agenda