Concert Mozarts Krönungsmesse en Requiem

Door KZV Excelsior in de prachtige Antonius Abtkerk aan de Scheveningse Weg

Muziek

Segbroek

Excelsior brengt op 30 september twee heel verschillende werken van Mozart ten gehore. Kom luisteren naar de sprankelende Krönungsmesse en ervaar de meeslepende schoonheid van het beroemde Requiem.

De opdracht voor de Mis in C, later de Krönungsmesse genoemd, luidde dat het stuk vooral niet te lang mocht duren. Feestelijk juichende en wervelende muziek waren het resultaat.

Het Requiem werd bij het grote publiek bekend door de film Amadeus. Het is zoveel meer. Toen Mozart in 1791 een geheimzinnige anonieme opdracht kreeg om een Requiem te schrijven, aanvaardde hij die opgave graag. Hij had het geld hard nodig en heeft uit alle macht geprobeerd om de opdracht te vervullen. Hij schreef zo een werk met een enorme spirituele kracht en bijna hemelse schoonheid, terwijl zijn mentale en lichamelijke gezondheid snel afnam. Hij voltooide het werk echter nooit en stierf, slechts 35 jaar oud. De delen die nog niet volledig geschreven waren, werden na Mozarts dood door oud-leerling, vriend en collega Franz Xaver Süssmayr uitgewerkt.

Excelsior voerde dit bijzondere werk van Mozart eerder uit in 2014 o.l.v. Johan Sonneveld. Nu zal Mirjam van den Hoek de muziek haar visie laten horen.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Koninklijke Zangvereniging Excelsior
1e Sweelinckstraat (secretariaat) 45
2517 GB

Neem contact op met
Saskia Janyszek
0640651876
secretariaat@kzvexcelsior.nl
www.kzvexcelsior.nl

30 september 2023
20.00 - 22.00