Romantisch Winterconcert Symfonieorkest Musica

Symfonieorkest Musica speelt Rossini, Rachmaninoff en Tsjaikovski

Muziek

Scheveningen

Symfonieorkest Musica speelt onder leiding van dirigent Pim Cuijpers op zondagmiddag 21 januari 2024 een prachtig romantisch winterconcert met werken van Rossini, Rachmaninoff en Tsjaikovski. Voor dit concert werkt Musica samen met de jonge getalenteerde en prijswinnende pianist Florian Verweij.

Programma

  • Rossini – Ouverture uit ‘Il barbiere di Siviglia’

  • Rachmaninoff – Pianoconcert nr.2 (solist: Florian Verweij)

  • Tsjaikovski – Symfonie nr.1 ‘Winterdromen’

Florian Verweij (1997) is een fantasierijke pianist, die met zijn opvallende technische beheersing een grote mate van vrijheid en spontaniteit in zijn muziek weet te leggen. In 2023 maakte Florian zijn debuut in Het Concertgebouw voor een uitverkochte Kleine Zaal. Muziekblad De Nieuwe Muze schreef ‘hij speelde met gevoel voor heroïek en noblesse’ en ‘technisch was het spel van de Nederlandse pianist ijzersterk’.

In 2023 rondde Florian met de hoogste onderscheiding zijn masteropleiding af bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2020 behaalde hij eveneens met de hoogste onderscheiding zijn bachelor bij pianopedagoog Jan Wijn. Op het moment volgt Florian regelmatig lessen bij Eliso Virsaladze.

Musica is in september 1910 door een aantal amateurmusici opgericht en is een van de oudste amateursymfonieorkesten van de Hofstad. De vereniging kreeg bij de oprichting als doel mee: ‘het bestuderen en uitvoeren van orkestmuziek’, waarbij ‘jaarlijks, zo mogelijk twee concerten worden gegeven’. Het orkest bestaat inmiddels uit ruim 70 Nederlandse en internationale amateurmusici die een paar keer per jaar in Den Haag en omstreken een concertserie verzorgen. Tevens biedt Musica graag jonge solisten de mogelijkheid om met het orkest te werken. Zo hebben – de nu bekende -  musici als Lisa Jacobs, Nicola Meeuwsen, Laetitia Gerards en Jeannette van Schaik en vele anderen in het verleden met het orkest samengewerkt

Locatie
Concertzaal Amare Den Haag

Aanbieder

Orkestvereniging Musica
Havenkade 3a
2586 TS

Neem contact op met
Marije Mulder

secretaris@musicadenhaag.nl
www.musicadenhaag.nl

21 januari 2024
15.00 - 17.00