Zingen aan Zee Korenfestival 2024

Generaties verbinden door samen te zingen

Muziek

Scheveningen

Zingen aan Zee (voorheen Terug naar de Kust) is uitgegroeid tot een populair festival waar naar hartenlust gezongen wordt. De vorige edities waren een enorm succes! Wij kijken al erg uit naar de volgende editie in 2024 Op 28 september 2024 vindt de 7e editie van Zingen aan Zee plaats. Dit jaar is gekozen voor het thema'Kids included' ‘Generaties verbinden door samen te zingen’.

Eén op de 10 mensen in Nederland zingt of is anderszins aan een koor verbonden. Ieder individu zoekt daarbij naar de koren die que genres het beste bij ze passen. En er zijn vele genres binnen de koren wereld. Denk aan kinderkoren, popkoren, shantykoren, rockkoren, kerkkoren en nog vele andere genres hebben hun weg gevonden in de harten van ons allen. Kinderen en volwassenen die regelmatig zingen zijn emotioneel stabieler en kunnen beter omgaan met negatieve gevoelens en ervaringen. Zij ervaren minder (of gaan beter om met) stress. Het versterkt ook nog eens de longen en kan op alle leeftijden worden beoefend. Want jong geleerd is een leven van zang plezier en een goed ontwikkeld gemeenschapsgevoel. Daarnaast worden je longen er ook nog eens sterker van, blijf je een leven lang leren met steeds weer nieuwe nummers.

En daarbij komen we terug bij Zingen aan Zee, al die mooie verschillende koren tezamen met meer dan 1500 zangers en zangeressen van alle leeftijden met allerlei verschillende genres verbinden is waar Zingen aan Zee voor staat, door het bieden van een podium aan de koren en diverse workshops waar koorleden aan kunnen meedoen. Dat doen we op ca. 10 binnen en buiten podia op Scheveningendorp met zo'n 42 koren die samen zo'n 80 optredens gaan verzorgen. Een middag vol met zang en saamhorigheid.

En wie kunnen generaties zangers en zangeressen nu beter verbinden dan kinderkoren. Dit jaar hebben we daarom speciale aandacht voor kinderkoren, w.o. schoolkoren, een kindertheaterkoor en matrozenkoor . Verder zijn er gratis diverse workshops, een singalong. Blijf vooral regelmatig onze website en socials in de gaten houden.Wij presenteren wekelijls alle koren en meewerkende. Ook is er nog een speciale gastartiest wat wij binnenkort bekend maken.

Locatie
Scheveningen-dorp

Aanbieder

YMCA muziekcentrum | Podium aan Zee
Keizerstraat 58
2584 BK

Neem contact op met
Sandra van Dam Pronk
0703555120
info@ymcaservice.nl
www.ymcascheveningen.nl

28 september 2024
11.30 - 17.30