28 april 2021

Zoomsessie muziek- & dansgroepen en inclusie

Op zaterdagmorgen 29 mei organiseren Blazen aan het Spui en CultuurSchakel een Zoomsessie over mogelijkheden, kansen en ervaringen voor inclusie bij muziek-en dansgroepen. Jelle Roeper van het landelijke initiatief Music Unlimited geeft hierover een presentatie.

Inclusieve verenigingen en groepen, wat betekent dat? Dit betekent niet veel meer dan “je bent welkom!” Voor mensen met een beperking kan het moeilijk zijn om lid te worden van een vereniging of groep en zij worden niet altijd automatisch uitgenodigd.

Wanneer je het van belang vindt voor de samenleving en voor je groep, dan is de grootste hobbel genomen! Je kunt bijvoorbeeld een nieuw onderdeel toevoegen voor mensen met een verstandelijke beperking of een participatiegroep opzetten. Hulp is daarbij vaak welkom en die hulp kan bestaan uit het maken van visiedocument, projectplan en -begroting, meedenken in werving & promotie en de financiële dekking van de opstartkosten. 

Jelle Roeper neem je tijdens deze bijeenkomst mee in de mogelijkheden, kansen en ervaringen. Jelle is de coördinator van Music Unlimited, voorheen Phila Slag & Vlag. Music Unlimited is een samenwerking van HandicapNL, KNMO, CGN, Philadelphia en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Datum: Zaterdag 29 mei
Tijd: 10.00 - 11.30 uur
Locatie: via Zoom

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Op vrijdag 28 mei ontvang je dan een uitnodigingslink via e-mail. In het formulier kun je eventuele vragen kwijt die tijdens de bijeenkomst beantwoord worden.

Vertrek Twan

Onze adviseur Muziek Twan Dubbers zal bij de bijeenkomst aanwezig zijn namens Blazen aan het Spui. Twan vertrekt op 1 mei bij CultuurSchakel en gaat zich naast zijn werk als bastrombonist in het Residentie Orkest specifieker op de ontwikkeling en promotie van blaasmuziek in de regio richten voor het platform Blazen aan het Spui. Hij is daarvoor bereikbaar via blazenaanhetspui@gmail.com.

Op dit moment zijn wij druk met de werving van een nieuwe adviseur Muziek en tot die tijd kun je voor vragen over Muziek terecht bij de teamleider Cultuurparticipatie Marike van ’t Hoenderdaal via marikevanthoenderdaal@cultuurschakel.nl of 06 - 23 46 19 33.