Lesley Warendorff

Poppodia, festivals: jawel, muziek verbindt, daar is geen twijfel over mogelijk. Het maakt een cultureel historische stad zoals Den Haag nóg bruisender.

Echter: zonder talenten, geen professionals. Niet gek dus, dat de gemeente Den Haag meer aandacht vraagt voor de ontwikkeling van talenten.
Daar spelen wij bij CultuurSchakel natuurlijk graag op in! Wij stellen je voor aan Lesley Warendorff, onze projectmedewerker talentontwikkeling. In deze gloednieuwe functie legt Lesley verbindingen tussen het onderwijs, culturele instellingen en muziekscholen, met als doel jonge talenten op weg te helpen. Sommige jongeren voelen zich onzeker over hoé en wáár ze hun talent kunnen uitbouwen; anderen zijn zich nog niet bewust van hun bijzondere gaven. Er is gigantisch veel talent in Den Haag, maar dat wordt nog niet altijd ontdekt en ontplooid. Zonde, natuurlijk!

Route voor talenten
Lesley wil graag de route die talenten kunnen bewandelen om zich verder te ontwikkelen, versimpelen en verduidelijken. Dit doet hij door verbindingen tussen cultuurankers, voortgezet onderwijs en culturele aanbieders te stimuleren en te versterken.
Naast verbindingen leggen tussen bestaande organisaties, ondersteunt Lesley projecten bij CultuurSchakel, die talenten ook daadwerkelijk een podium geven. Een voorbeeld hiervan is PeopleStage, waar Haagse talenten de kans krijgen om zich te laten zien.

Over Lesley
Lesley is geboren en getogen in Den Haag en draagt de muzikale ontwikkeling van zijn stad een warm hart toe. In 2013 studeerde hij af aan de Popacademie te Rotterdam, waarna hij de muzikale fakkel wilde doorgeven als bandcoach en muziekdocent. Lesley zag gedurende zijn loopbaan veel talenten worstelen met het vinden van het juiste pad en voelde zich verantwoordelijk om hen in dit proces te begeleiden. Door het organiseren van verschillende festivals gaf hij talenten een podium om te ‘shinen’.

Favoriete Haagse plek
De Keizerstraat in Scheveningen is Lesley’s favoriete buurt. Via zijn stichting Popagenda Scheveningen organiseert en promoot hij o.a. in deze historische straat evenementen gericht op talentontwikkeling. Volgens Lesley zit de Keizerstraat vol met plekken, die podium bieden aan aanstormende talenten. En dat aanbod wordt alleen maar groter en groter…

Heb jij vragen over talentontwikkeling in Den Haag? Neem dan gerust contact op met Lesley. Hij is werkzaam bij CultuurSchakel op maandag, dinsdag en donderdag.