Balletles in Den Haag

Zoek je een manier om jouw creativiteit te uiten en hou je van bewegen? Of wil jouw kind graag op balletles, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan gerust even verder, want balletles is al jaren één van de populairste dansstijlen. Een goede sfeer, een fijne omgeving en veel plezier: bij de meeste dansscholen staat dit centraal. Veel kinderen zijn dol op balletles, maar er is ook zeker balletles voor volwassenen. In Den Haag zijn verschillende aanbieders te vinden die lessen aanbieden, voor ieder niveau!

Bekijk hier alvast het aanbod.

Klassiek ballet

Klassiek ballet wordt ook wel gezien als de basis van alle andere dansstijlen. Door middel van oefeningen en combinaties wordt er gefocust op houding, souplesse, muzikaliteit en creativiteit. Door sierlijke bewegingen en oefeningen aan te leren, wordt meestal een choreografie ontwikkelt. De meeste balletlessen zijn laagdrempelig en geschikt voor zowel beginners als gevorderden, afhankelijk van de aanbieder. Tijdens klassiek ballet wordt er vaak toegewerkt naar een uitvoering of voorstelling. Hierbij laten de leerlingen zien waar zij maandenlang voor geoefend hebben! Concentratie, creativiteit en oefening staat hierbij centraal.

Modern ballet/Jazzballet

Veel oefeningen uit het klassiek ballet staan ook centraal in het meer moderne ballet. Het verschil zit meestal in het tempo. Jazzballet is meer ‘uptempo’ en gaat over het algemeen gepaard met een andere muziekstijl. De basis uit klassiek ballet, gemengd met snellere danspassen, zorgen voor een dynamische en energieke sfeer!

Benodigdheden voor balletles

Tijdens de meeste proeflessen is een balletoutfit nog niet nodig. Wanneer je gaat starten met ballet, is een balletoutfit nodig. Maar wat heb je nu precies nodig?

  • Balletpak
  • Balletpanty
  • Eventueel een balletrokje
  • Balletschoenen of spitzen

Veel dansscholen vinden het prettig als lange haren opgebonden zijn in een knotje. Dit is afhankelijk van de aanbieder

Vind een balletles in Den Haag

In Den Haag zijn er veel aanbieders te vinden die balletles aanbieden. CultuurSchakel heeft een overzicht van aanbieders gemaakt, je vindt het overzicht hier.