Urban in Den Haag

Veel mensen kennen de graffitikunstwerken langs de wegen wel, maar wist je dat deze vorm van urban-art op veel meer plekken terugkomt? Daarnaast kan je als dansliefhebber ook terecht bij danslessen in urbanstijl. Ben je benieuwd wat er allemaal te vinden is op dit gebied?

Bekijk het overzicht op onze website dan eens.

Wat is urban precies?

Urban is de verzamelnaam van verschillende stijlen die vroeger in de straten van New York populair werden. Tegenwoordig is de urbanstijl hotter dan ooit!

Zo kan je bijvoorbeeld:

Urban-art in Den Haag

Vroeger had het spuiten van graffiti voornamelijk een negatief imago en nog steeds mag je niet overal graffiti spuiten. Toch zijn er steeds meer legale plekken in Den Haag te vinden waar je jouw kunsten kan laten zien. Street-art, oftewel urban-art, zie je terugkomen op veel gebouwen in de Haagse regio.

Er zijn verschillende lessen en workshops waar je jouw creativiteit, op het gebied van urban-art, kwijt kan.

Urban danslessen volgen

Urban dance is de verzamelnaam van verschillende dansstijlen die op straat ontstaan zijn. De urbanstijl kenmerkt zich door coole moves, vaak laag bij de grond, zoals je bij breakdance ziet. Urban is een stijl die geschikt is voor iedereen, al is het wel fijn als je feeling hebt met hiphopmuziek.

Tip: een urbanfeestje, zoals een hiphopworkshop, is een leuk idee voor een kinderfeestje!

Vind urban in Den Haag

In Den Haag zijn er meerdere aanbieders waar je terechtkan om urban-art of dans te leren. Ben je benieuwd of er een aanbieder bij jou in de buurt zit? Bekijk het aanbod hier.