10 februari 2021

Meet The Urban Pro's #8

CultuurSchakel en poppodium PAARD organiseren op 12 maart voor de 8e keer Meet The Urban Pro’s. Dit keer gaat het over muziekrechten en Music Rights on Tour vertelt je hier alles over, want is jouw muziek wel beschermd en weet jij voldoende over muziekrechten?

Urban meets pop | Music Rights on Tour

Het blijft voor veel muzikanten een bijna onmogelijke puzzel: muziek en recht. Zeker binnen de urban scene is de kennis hierover beperkt, maar ook voor de popscene is het vaak onbekend terrein. Moet bijvoorbeeld de hele crew of band zich aansluiten bij Buma/Stemra? Krijg je voor optredens ook geld van Sena? En wanneer is het handig om lid te worden van NORMA? Om deze vragen te beantwoorden, organiseren CultuurSchakel en poppodium PAARD deze Meet The Urban Pro’s (MTUP) daarom samen met Popradar Academy en Music Rights on Tour.

Music Rights on Tour is een initiatief van Nederlandse rechtenorganisaties, waar alle expertise over muziekrecht samenkomt. Het programma bestaat uit presentaties van Silvia Biemans (Sena), Yacine N'Diaye (NORMA) en Esther Maijer (Buma/Stemra), waarna er tijd is voor vragen. Deze rechtenorganisaties beantwoorden al jouw vragen, samen met rapper, organisator en ondernemer Ruwhel Emers. De moderator is Martijn Crama, hij is de vaste moderator voor Music Rights on Tour.  

Wie ontvangen vergoedingen vanuit auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, en wat moeten ze hiervoor doen? En hoe zit het nu precies met het naburig recht, wie ontvangt vergoedingen van NORMA en Sena? Welke rol iedere rechtenorganisatie speelt, komt deze avond uitgebreid aan bod.

Datum: 12 maart 2021
Tijd: 18.15 – 20.00 uur
Locatie: online via de Zoom van PAARD

Programma

18.15 uur           Inloop
18.20 uur          Introductie sprekers en algemene toelichting
18.30 uur          Presentatie Sena door Silvia Biemans
                          Presentatie NORMA door Yacine N'Diaye  
                          Presentatie Buma door Esther Maijer
                          Q&A Ruwhel Emers
20.00 uur         Afsluiting

Na iedere presentatie kun je jouw vragen stellen aan de spreker.

Over Ruwhel Emers

Ruwhel is op zijn 15e begonnen als rapper en is een rasentertainer. Na het opdoen van ervaring als artiest en manager is hij zijn eigen bedrijf Emers Entertainment begonnen. Ruwhel doet theatershows, sprak een audioboek in, geeft rapworkshops, is rapdocent in een jeugddetentie instelling en is oprichter van hiphopplatform Levels. Als je hem goed wilt leren kennen, luister dan naar zijn eerste soloalbum Zondes van een kind. Ruwhel staat bekend om zijn energieke optredens met veel passie en diepgang.

 

Aanmelden

Wil jij meer weten over muziekrecht? Meld je via het aanmeldformulier aan voor deze editie. Je ontvangt op 12 maart uiterlijk een uur voor aanvang, om 17.15 uur, een link om deel te nemen via Zoom.

Heb je nu al een vraag voor Joan Biekman, adviseur Cultuurparticipatie van CultuurSchakel, neem dan contact op via joanbiekman@cultuurschakel.nl.

Logo Meet The Urban Pro's

Heb je ons nieuwe logo al gespot? Deze is ontworpen door de Haagse illustrator/kunstenaar Jochem van Aller, beter bekend als JAWGEM. Jochem is geen onbekende in de Haagse urban scene en was begin 2020 ook panellid tijdens de 6e editie van Meet The Urban Pro’s. Wij zijn er heel blij mee! Wat vind jij ervan?

De hiphop & urban guide

Vind jouw weg binnen de Haagse hiphop & urban scene en check onze guide. Wij verzamelen continue tips van professionals over o.a. het verbeteren van je skills, opbouwen van je fanbase, financiële ondersteuning, werken met booking agents & platenlabels en ontwikkelplekken in Den Haag. Kijk hoe jij je verder kunt ontwikkelen en waar je moet zijn.