8 juni 2021

Meet The Urban Pro's #9 | Educate Yourself

CultuurSchakel en poppodium PAARD organiseren op 18 juni 2021 voor de 9e keer Meet The Urban Pro’s - dit keer over de voordelen of valse beloftes van het volgen van een muziek- en dansopleiding op mbo- en hbo-niveau.

Den Haag staat bekend als rock- en popmuziekstad, maar beschikt over geen enkele popcultuur- of popopleiding. Daarom  organiseren CultuurSchakel en poppodium PAARD op 18 juni Meet The Urban Pro’s (MTUP) | Educate Yourself, voor meer aandacht voor muziek- en creatieve opleidingen.

Iedereen weet: KNOWLEDGE = POWER. Het toepassen van jouw theoretische kennis in de muziekindustrie moet ervoor zorgen dat jij verder komt in de praktijk. Is dat ook het geval wanneer je als rapper een muziekopleiding volgt? Of heb je aan social media platforms en muziekstreamingsdiensten als Instagram, TikTok, Spotify of YouTube voldoende om jouw professionele muziekcarrière op te bouwen en vast te houden?

CultuurSchakel en poppodium PAARD organiseren op 18 juni 2021 voor de 9e keer Meet The Urban Pro’s over de voordelen of valse beloftes van het volgen van een muziek- en dansopleiding op mbo- en hbo-niveau.

In principe is er geen bestaande opleiding voor het beroep van rapper. De rapper ontwikkelt zichzelf door veel te werken en te schrijven aan zijn/haar eigen muziek, zowel tijdens het maken van de muziek zelf als tijdens optredens. Het is wel mogelijk dat de rapper een opleiding volgt aan een algemene popacademie. Je leert naast popgeschiedenis ook over o.a. ondernemerschap, muziekrechten, optreedervaring, leert samenwerken met anderen en breidt je netwerkwerk uit. In de praktijk zie je grotendeels dat een deel van de hiphop en urban scene van met name muzikale makers uiteindelijk of hopelijk hun doel bereikt door te hosselen en met vallen en opstaan. En ook is er een deel dat zijn weg vindt via bekende muziekopleidingen zoals de Rockacademie in Tilburg, de Herman Brood Academie in Utrecht of het Albeda College in Rotterdam.

Ben je een breakdancer, danser, content creator of online programmeur? Dan zijn er ook voor jou opleidingsmogelijkheden vanuit dans en de creatieve sector.

Programma
Het programma bestaat uit panelgesprekken met Raymond den Uijl namens Creative College, Hip-Hop Dance (Breaking) in Utrecht en Pax, sectiehoofd Rap bij de Rockacademie in Tilburg. Zij beantwoorden al jouw vragen, samen met lokale artiesten en studenten:

Waarom ga je een muziek- of dansopleiding volgen? Wat is het voordeel van het volgen van een muziek- of dansopleiding als rapper, zanger(es), producer of danser(es)? Wat moet je ervoor laten? En hoe zit het met de kosten en voorwaarden? De mogelijkheden komen deze avond uitgebreid aan bod.

Datum: 18 juni  2021
Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Locatie: Kleine zaal, PAARD

Livestream: via PAARD.nl
Adres: PAARD Prinsegracht 12, 2512 GA Den Haag

Deze netwerkbijeenkomst is interessant voor toekomstige professionals, zoals elektronische muziek producers, drummers, bassisten, toetsenisten, gitaristen, rappers, songwriters, vocalisten, multidisciplinaire muzikanten. En breakers, dansers die zich verder willen ontwikkelen binnen de dansstijlen: Hiphop/freestyle dansers, Locking, Popping, House, Waacking, Vogueing en Krump.

Let op: vergeet niet je geldige identiteitsbewijs mee te nemen, houd 1,5 meter afstand, mondkapje als je je verplaatst in het PAARD is verplicht (mondkapje mag af als je op je plek zit)!

Programma
18.30 uur      Inloop
19.00 uur      Introductie sprekers en algemene toelichting
19.10 uur      1e Panel: Rappen en breaken, op straat of in de schoolbanken?
19.55 uur      2e Panel: Voordelen versus verwachtingen van het volgen van een                                  muziekopleiding!
20.40 uur      Afsluiting

Na ieder panel kun je jouw vragen stellen aan de sprekers.

Aanmelden
Wil jij meer weten over muziekopleidingen voor makers in de hiphop en urban scene? Meld je via het aanmeldformulier aan voor deze editie. Je ontvangt op 17 juni op het door jou aangegeven e-mailadres een digitale uitnodiging als bewijs voor het live bijwonen van de netwerkbijeeenkomst. Op vertoon van je digitale uitnodiging en identiteitsbewijs krijg je toegang tot Meet The Urban Pro’s #9 | Educate Yourself. Heb jij in het aanmeldformulier aangegeven dat je de netwerkbijeenkomst via de livestream wilt bijwonen, dan krijg je een livestream link toegestuurd.

Heb je nu al een vraag voor Joan Biekman, adviseur Cultuurparticipatie van CultuurSchakel, neem contact op via joanbiekman@cultuurschakel.nl.

De hiphop & urban guide
Vind je weg binnen de Haagse hiphop & urban scene en check onze guide. Wij verzamelen continu tips van professionals over o.a. het verbeteren van je skills, opbouwen van je fanbase, financiële ondersteuning, werken met booking agents & platenlabels en ontwikkelplekken in Den Haag. Kijk hoe jij je verder kunt ontwikkelen en waar je moet zijn.  

Rockacademie
Rockacademie is een broedplaats en snelkookpan voor toekomstige professionals en is de eerste Nederlandse hbo-opleiding popmuziek. Een opleiding waar curriculum en beroepspraktijk verweven zijn, waar studenten en docenten voor elkaar door het vuur gaan, waar je professionele faciliteiten tot je beschikking hebt, waar je kunt excelleren en experimenteren en waar alle ruimte is voor bevlogenheid en eigenzinnigheid. 

Rockacademie is een opleiding voor studenten met verschillende artistieke achtergronden. Naast electronic music producers, drummers, bassisten, toetsenisten, gitaristen, rappers, songwriters en vocalisten is er ruimte voor multidisciplinaire muzikanten.

Kortom, Rockacademie biedt studenten een opleiding waarmee ze zich op onderscheidende wijze kunnen manifesteren als professional in de popsector.
Meer informatie