Ayen Crawford

Ayen Crawford is geboren in Suriname en opgegroeid in Den Haag. Op jonge leeftijd is hij naar Nederland verhuisd en leerde hij verschillende culturen kennen. Daarin groeide ook zijn interesse in muziek en muziekstijlen. Via de kerk werd hij met gospelmuziek overladen. Er werd gezongen, gejammed met bandjes en zangkoren waar hij ook onderdeel van werd. Hij was gefascineerd door de mooie klanken, het gevoel, de boodschap, het ritme en de positiviteit die het voor veel mensen bracht. Al op jonge leeftijd volgde hij zanglessen (d.m.v. YouTube en vocal coach cd’s). Eigenlijk heeft hij alles zichzelf aangeleerd en als een soort spons leerde hij van anderen en deed hij dingen na.

Op de middelbare school heeft hij zijn interesse in muziek en met name zang voortgezet om zich zelfverzekerder te voelen en zijn gevoelens te kunnen uiten. Ook binnen zijn familie is er veel muzikaal talent. Geïnspireerd door deze muzikale omgeving heeft hij opgetreden bij diverse talentenshows.

In 2017 heeft hij zijn eigen (semi-) professionele studio gebouwd. Hij heeft zichzelf het programma presonus Studio One aangeleerd. De studio is een plek waar hij zich verder aan het ontwikkelen is, maar die ook de mogelijkheid biedt aan anderen om opnames te maken waarin hij hen begeleidt. Zijn focus als artiest ligt voornamelijk op het zoveel mogelijk creëren van nieuwe songs en zijn muziek bestaat uit een variatie van R&B, pop, soul, hiphop, reggae, trap en daarbij mixt hij Nederlands met Engels.