Ruiz

Jorge Fernando Ruiz de la Torre a.k.a. Ruiz (1996) is een rapper met een visie: de Nederlandse rapscene veranderen en Den Haag weer op de kaart zetten. Als jongen uit Laakkwartier is zijn kijk op de wereld beïnvloed door de wijk met al zijn charmes en gebreken. Hij begon met het schrijven van poëzie op 10-jarige leeftijd om zijn emoties en gedachtes beter te begrijpen. Na het eerste contact met hiphop had hij zijn passie gevonden. Hij begon met het combineren van zijn muzikaliteit en teksten.

De muziek van Ruiz vormt een fusie van melodieuze trap beats, catchy hooks en dynamische verses. De concepten zijn gebaseerd op zijn leven in de Randstad. Zowel de goede kanten als de slechte kanten. Alle nummers zijn als verhalen uit de achterbuurt waar veel jongeren zich mee kunnen relateren. Van de bodem naar de top muziek. Momenteel is Ruiz bezig met de eerste single & EP ‘Nog Steeds’.

Voorheen stond hij bekend als RDLT maar hij heeft zijn oude sound achter zich gelaten om zijn droom te realiseren. Nu zijn craft is geperfectioneerd en zijn sound gedefinieerd, is hij klaar om terug het veld in te gaan. Naast muziek maken is Fernando 2e jaars student aan de Rockacademie voor zijn Hbo Music Bachelor. Hier is de samenwerking tussen hem en zijn producer ontstaan. Samen bouwen ze aan de sound om het beste van zijn muziek eruit te halen. Binnenkort is Ruiz te vinden op alle kanalen.