Tips voor koren in Den Haag

In Den Haag zijn er ruim 90 koren actief. Steeds meer koren kampen met de terugloop van leden of komen zonder oefenruimte te zitten. Hierdoor worden steeds meer koren opgeheven. Zonde vinden wij. Zeker als er toch nog manieren zijn om te ‘overleven’. Wij geven jullie graag tips en brengen je in contact met andere koren.

Nieuwe leden werven
Kampt jouw koor ook met de terugloop van leden? Zet dan je koor goed in de markt als een echte marketing- en communicatieprofessional en maak gebruik van je netwerk.

Fuseren met een ander koor
Al eens gedacht aan fuseren? Een ander koor kan jouw koor weer op de rit krijgen. Een win-winsituatie! Het is natuurlijk wel even puzzelen dat je hetzelfde soort koor hebt en er moet afstemming komen over het dirigeren, de begeleiding door bijvoorbeeld een pianist en waar er gerepeteerd wordt, maar als het lukt, dan is je koor wel gered. Wij bieden koren in Den Haag de mogelijkheid een persoonlijke oproep te doen tot fuseren op onze website én direct met elkaar in contact te kunnen treden in onze Facebookgroep Koor zoekt Koor.

corda sonore
Momenteel is Concertkoor Corda Sonore, onderdeel van Stichting Corda Vocale, op zoek naar een ander koor om mee te fuseren. Zit jij in een koor of ken jij een koor dat wat meer leden kan gebruiken? En houden die ook van lichtklassieke stukken, musicalmuziek en populaire liedjes (covers)? Neem dan contact op via bestuur@cordavocale.nl en kijk voor meer informatie op www.cordavocale.nl

Oefenruimte
Met z’n allen oefenen in een woonkamer is al snel te krap met een koor, dus een oefenruimte is een echte must. Maar waar vind je die? Wij hebben een overzicht van locaties in Den Haag die hun ruimte verhuren. Bijvoorbeeld een gymzaal in een basisschool, een muziekschuur of een studio. Of vraag eens een ander koor naar tips voor een geschikte locatie via onze Facebookgroep. Bekijk hier het aanbod van oefenruimtes.

10 korenfilmpjes
Op 10 februari 2018 bood CultuurSchakel 10 Haagse amateurkoren de kans om een gratis promotiefilmpje te laten produceren. De filmpjes zijn opgenomen in het DiamantTheater in Den Haag. Bekijk ze hieronder alle 10.