Win jij de Haagse C 2019?

De zoektocht naar de winnaars van de Haagse C 2019 is van start! Ook dit jaar wordt de cultuurparticipatieprijs in de laatste week van juni uitgereikt als afsluiting van iktoon: de maand waarin iedereen aangespoord wordt zijn talenten en kunsten te laten zien. Met De Haagse C willen we Haagse projecten en initiatieven extra erkenning geven voor hun mooie werk voor Den Haag en hun impact op de stad.

Meld jouw project direct aan

Draag een project van iemand anders aan

Thema 2019: Out of the box
Dit jaar is het thema van de Haagse C ‘Out of the box’. Daarom is CultuurSchakel op zoek naar Haagse projecten die buiten hun kader om hebben gedacht en hierdoor burgers, buren, de wijk of organisaties op een originele manier kennis hebben laten maken met kunst en cultuur. Burgers dienen hierbij op een actieve manier deel te hebben genomen aan kunst en cultuur.

What’s in it for you?
De Haagse C kent twee winnaars: één wordt gekozen door de jury en de andere door het publiek. De twee winnaars krijgen:

  • Een geldprijs van 500 euro 
  • Eeuwige roem als winnaar van de Haagse C

En zowel de winnaars als de genomineerden krijgen dit ervoor terug:

  • Een mooi videoportret van jouw organisatie en het project 
  • Een interview 
  • Promotie en naamsbekendheid 
  • Zendtijd bij Den Haag FM 
  • Erkenning dat jouw project een toegevoegde waarde heeft voor Den Haag 
  • Een aanmoediging om meer van zulke mooie projecten te ontwikkelen
  • Je inspireert anderen 
  • Een Haagse C-certificaat 

Heb of ken jij een project dat tussen 1 maart 2018 en 1 maart 2019 (geheel of gedeeltelijk) is uitgevoerd door vrijetijdskunstenaars in Den Haag? En sluit deze óók nog eens aan bij het thema 'Out of the box'? Meld dat project dan snel aan! Lees hier de voorwaarden.

Genomineerden 
Uit alle inzendingen kiest onze vakkundige jury genomineerden. Eigenlijk zijn deze genomineerden allemaal al winnaars: zij krijgen een professionele video van hun initiatief en de bijbehorende publiciteit. Om de promovideo te kunnen maken, dienen aanmelders alvast één van de volgende datums vrij te houden: woensdag 17 april, zaterdag 20 april en zondag 21 april.

Stemmen 
In de eerste twee weken van juni worden de genomineerden en hun video’s aangekondigd en kan er volop gestemd worden op social media. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De jury zal vakinhoudelijk kijken naar de inzending en ook een winnaar kiezen: de juryprijs.

Uitreiking
De uitreiking van de Haagse C 2019 zal plaatsvinden op vrijdag 28 juni (na 15.30 uur) op een mooie locatie in Den Haag. De exacte tijd en locatie worden later bekend gemaakt. De winnaars winnen flink wat promotie, erkenning én niet te vergeten: een geldbedrag van €500, vrij te besteden door de organisatie. Deze middag wordt daarnaast extra feestelijk door de afsluiting van de iktoon-maand.

Aanmelden
Vanaf 5 maart tot en met 22 maart 2019 kan je jouw initiatief of dat van iemand anders nomineren voor de Haagse C 2019. Aanmelden kan online met onderstaand aanmeldformulier waarin je o.a. beeldmateriaal meestuurt én kort uitlegt waarom juist dít project de Haagse C verdient. Lees hier de voorwaarden voor het aanmelden.

Klik hier om jouw project aan te melden

Klik hier om een project van iemand anders aan te dragen