Theater De Regentes

Beeldende kunst, Cultureel erfgoed, Dans, Interdisciplinair, Muziek, Theater

Segbroek

Theater De Regentes is een culturele ontmoetingsplek in, van, voor, door en met de buurt en ‘de wereld in Den Haag’ en brengt originele programma’s met kwaliteit.

Algemeen

Het theater is door gebouw (voormalig zwembad), werkwijze, organisatie, programma, partners en het ondernemerschap een verrassend theater waar álles anders is!

Jeugdprogrammering

Voor de allerkleinsten is er iedere woensdag een Ukkieconcert en op vrijdag Peuterdans. Voor basisscholen biedt De Regentes door het seizoen heen schoolvoorstellingen aan, o.a. samen met het De Dutch Don't Dance Division en het Residentie Orkest. Uiteraard doet De Regentes in de herfstvakantie mee aan festival De Betovering en organiseert samen met partners in de voorjaarsvakantie Krokus Kabaal.

Schoolvoorstellingen

De Regentes trekt gezamenlijk op met de andere cultuurankers in Den Haag en biedt zo voor elke groep hoog kwalitatieve schoolvoorstellingen aan. Het aanbod bestaat uit toegankelijke, vaak interactieve voorstellingen die de belevingswereld van de kinderen vergroten.

.

Maatwerk

Naast de schoolvoorstellingen die via Cultuurschakel worden aangeboden is er ook de mogelijkheid voor scholen om 'op maat' activiteiten te ontwikkelen in één of meer ruimtes van het theater. De Regentes stimuleert 'scholen op loopafstand' om de weg naar dit buurtgerichte theater te vinden.

Contact

Neem voor meer informatie en/of educatieprojecten op maat contact op met Joanne Mellink: educatie@denieuweregentes.nl of 070-22119988

Toekomst

De komende jaren wil DNRTheater De Regentes zijn culturele, maatschappelijke en verbindende rol verder uitbouwen. Wij willen bovenal een bijzonder en bruisend buurttheater zijn, dat met een klein vast team en een grote, diverse groep vrijwilligers op professionele wijze een warm bad biedt aan bewoners, bezoekers, opkomende en gearriveerde (podium)kunstenaars, partners en huurders. Een niet te missen cultureel centrum met historie, waar verrassend mooie programma's, festivals, activiteiten en exposities te beleven zijn.

Wij bieden: Theater

Aanbieder

Theater De Regentes
Weimarstraat 63
2562 GR Den Haag

Ooievaarskorting Ja

Wist je dat Theater De Regentes ook locaties verhuurt?