Primair onderwijs

CultuurSchakel ondersteunt, adviseert en bemiddelt tussen het primair en voortgezet onderwijs en de culturele instellingen in Den Haag. Dit doen wij voor regulier en speciaal onderwijs en ook voor peuters door Voorschoolse Educatie. Van beleid tot activiteiten, van teamtrainingen tot advies ̶  onze cultuurcoaches leveren maatwerk voor jouw school of culturele instelling. 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Voor scholen

Ben je benieuwd hoe je cultuuronderwijs integreert in je lesprogramma? En welke rol het culturele aanbod van Den Haag hierin kan spelen? Ga dan in gesprek met een van onze cultuurcoaches die je graag informeert, inspireert en begeleidt.
Onze cultuurcoach helpt je bij het ontwikkelen en opstellen van een schoolvisie op cultuuronderwijs en adviseert je over activiteiten die daarbij aansluiten. Gezamenlijk maken jouw school en onze cultuurcoach een plan voor hoe jullie traject van advies en ondersteuning eruitziet. Wil jij ook met cultuuronderwijs aan de slag? Bekijk hier ons aanbod voor scholen.

Voor culturele instellingen

Wij zijn graag jouw sparringpartner om samen de vraag van scholen en actuele onderwijsontwikkelingen in beeld te brengen. Als jouw culturele instelling of jij als kunstvakdocent je aanbod zo goed mogelijk wil laten aansluiten bij de vraag van de scholen en/of het lesmateriaal uit de COH Haagse Ladekast, maak dan een afspraak met een van onze cultuurcoaches voor een advies op maat. Onze cultuurcoach brengt je in contact met icc’ers van scholen, zodat jullie gezamenlijk kunnen werken aan een optimale aansluiting van jullie educatieve aanbod bij de wensen van de school. Bekijk hier ons aanbod voor culturele instellingen.

Cultuureducatie met Kwaliteit

De afgelopen jaren is Cultuuronderwijs op zijn Haags (COH) een begrip geworden in het primair onderwijs in Den Haag. Onder deze noemer biedt CultuurSchakel Cultuureducatie met Kwaliteit. Het lesmateriaal uit de COH Haagse Ledekast maakt het mogelijk om cultuuronderwijs integraal onderdeel te laten uitmaken van het schoolplan. Activiteiten en cultuurbezoeken die hierbij aansluiten, vind je in Vonk – onze jaarlijkse brochure met daarin alle gesubsidieerde museumlessen en voorstellingen. Voor een zo breed mogelijk zicht op alle mogelijke culturele activiteiten voor Haagse leerlingen zijn ook Kunstenaar in de klas en Doe-activiteiten in Vonk opgenomen.

Scholing, inspiratie en uitwisseling

Een cursus, workshop, teamtraining of bijeenkomst is een interessante en mooie manier om cultuuronderwijs naar een hoger niveau te tillen, door inspiratie op te doen, je te verdiepen en/of kennis en ervaring te delen. CultuurSchakel biedt een scala aan cursussen, teamtrainingen, workshops en (netwerk)bijeenkomsten voor zowel scholen als culturele instellingen. Dat doen we samen met andere specialisten en zoveel mogelijk afgestemd op bestaande initiatieven en netwerken. Ook maatwerk is mogelijk. Bekijk hier ons scholingsaanbod voor scholen en culturele instellingen.

Informatie en advies

Wil je meer weten over wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Heb je behoefte aan advies en ondersteuning op maat bij het opzetten van cultuuronderwijs bij jou op school? Of zoek jij als culturele instelling naar de beste manier om jouw aanbod aan te laten sluiten op de vraag van de school? Neem dan contact op met jouw cultuurcoach of stuur een mail.