Spring naar hoofdinhoud

Kunst en cultuur onder schooltijd

CultuurSchakel ondersteunt, adviseert en bemiddelt tussen het primair en voortgezet onderwijs en de culturele instellingens in Den Haag. Van beleid tot activiteiten, van teamtrainingen tot advies  ̶  onze cultuurcoaches leveren maatwerk voor jouw school of culturele instelling. Zo maken we samen cultuuronderwijs betekenisvol en bereikbaar voor ieder kind in Den Haag.

Hoe smaakte onze Culture Pie?
Terugblik op de HCOD 2024


Jongeren hebben het moeilijk, het onderwijs staat onder druk en het lerarentekort is een immense uitdaging. Wat doen we in de Haagse onderwijs- en cultuursectoren om kinderen en leerlingen te verrijken? Wat is de precieze rol van kunst en cultuur daarin? En wie draagt er, op en buiten school, wát bij aan die ‘culture pie’? Op 22 mei bespraken we het tijdens de Haagse CultuurOnderwijsDag (HCOD) met iedereen die kunst en cultuur en onderwijs een warm hart toedraagt. In deze terugblik zie en lees je hoe het eraan toe ging.

Nieuws

Agenda

CultuurSchakel biedt een scala aan cursussen, teamtrainingen, workshops, leernetbijeenkomsten en andere bijeenkomsten aan de hand van actualiteiten en/of thema's, voor zowel scholen als culturele instellingen. Dat doen we samen met andere specialisten en zoveel mogelijk afgestemd op bestaande initiatieven en netwerken.

Filosoferen in de Kinderboekenweek

Kunst vormt een rijk uitgangspunt om een filosofisch gesprek aan te gaan. Welke kant zo’n gesprek op gaat, hangt af van de startvraag. Binnen deze workshop, die wordt gegeven door Marja van Rossum (Groot Denkraam), ervaar je hoe je hiermee tot een open en onderzoekend gesprek met de leerlingen komt. De workshop staat ieder jaar in het teken van het thema van de Kinderboekenweek, zodat je er meteen mee aan de slag kan. 

Cultuurdate: inspirerende seizoenstart in Amare

Voor alle icc’ers van ve, po, vo en educatoren uit Den Haag: zin in een inspirerende seizoenstart? Kom dan op 24 september naar Amare voor de Cultuurdate. CultuurSchakel biedt in samenwerking met Amare (NDT, RO en Koncon) de mogelijkheid voor icc’ers en educatoren om met elkaar kunst te beleven, in gesprek te gaan, samen te eten en de start van het nieuwe seizoen in te luiden. 

Prikkelvriendelijke Cultuureducatie

Deze training bestaat uit een basis- en verdiepingstraining en is ideaal voor vakleerkrachten en museumdocenten.

Vind een activiteit voor primair onderwijs

Vind een activiteit voor voortgezet onderwijs

Team Schooltijd

CultuurSchakel brengt je verder in kunst en cultuur in Den Haag

Bezig met inladen van resultaten