Goed en fout in de Tweede Wereldoorlog - Wie ben ik, wie was jij?

Cultureel erfgoed

In het onderwijsprogramma Goed en fout in de Tweede Wereldoorlog volgen leerlingen personen die in die tijd verschillende keuzes hebben gemaakt.

Voor welke keuzes staan de Curaçaose verzetsheld George Maduro, overtuigd NSB'er Barend Willem Zijfers, radiotechnicus Erik Klaas de Vries en pianolerares Geesje van Dijk? En welke gevolgen hebben deze keuzes op hun en andermans leven?De leerlingen leren ze dat er tussen goed en fout een enorm grijs gebied zit. De leerlingen bezoeken naast de tentoonstelling ook een depot. Er is daarbij veel aandacht voor de relatie met het heden. Goed en fout in de Tweede Wereldoorlog is één van de thema's uit de interactieve tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? In de tentoonstelling ervaar je hoe tijd, plaats en de omstandigheden waarin je geboren wordt invloed hebben op de mogelijkheden en keuzes die je (niet) hebt. De leerlingen chatten met een historisch persoon en ontdekken dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn.

Aanbieder

Nationaal Archief
Prins Willem-Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag

Locatie:
op locatie
Prijs:
€5 p/lln
Capaciteit:
30 lln
Duur:
105 minuten
Onderwijs:
Geschikt voor Primair
Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal