Voortgezet onderwijs

CultuurSchakel ondersteunt, adviseert en bemiddelt tussen het primair en voortgezet onderwijs en de culturele aanbieders in Den Haag. Dit doen wij voor regulier en speciaal onderwijs. Van beleid tot activiteiten, van teamtrainingen tot advies ̶ onze cultuurcoaches leveren maatwerk voor jouw school of culturele instelling.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Voor scholen

Om scholen te stimuleren om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken, is er subsidie beschikbaar voor de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs. Je school komt hiervoor in aanmerking als deze ook gebruikmaakt van de landelijke cultuurkaart van CJP.
In Expeditie C vind je het gevarieerde en spannende Haagse aanbod van theater- en dansvoorstellingen, concerten, films en het Cultuurmenu van musea en erfgoedinstellingen.

Ben je benieuwd hoe je cultuuronderwijs integreert in je lesprogramma? En welke rol het, culturele aanbod van Den Haag hierin kan spelen? Ga dan in gesprek met een van onze cultuurcoaches die je graag informeert, inspireert en begeleidt.
Onze cultuurcoach helpt je bij het ontwikkelen en opstellen van een schoolvisie op cultuuronderwijs en adviseren over activiteiten die daarbij aansluiten. Gezamenlijk maken jouw school en onze cultuurcoach een plan voor hoe jullie traject van advies en ondersteuning eruitziet. Wil jij ook met cultuuronderwijs aan de slag? Bekijk hier ons aanbod voor scholen.

Voor aanbieders

Wij zijn graag jouw sparringpartner om samen de vraag van scholen en actuele onderwijsontwikkelingen in beeld te brengen. Als jouw culturele instelling of jij als kunstvakdocent je aanbod zo goed mogelijk wil laten aansluiten bij de vraag van de scholen, maak dan een afspraak met een van onze cultuurcoaches voor een advies op maat. Onze cultuurcoach brengt je in contact met de cultuurcoördinatoren van scholen, zodat jullie gezamenlijk kunnen werken aan een optimale aansluiting van jullie educatieve aanbod bij de wensen van de school. Bekijk hier ons aanbod voor aanbieders.

Scholing, inspiratie en uitwisseling

Een cursus of workshop is een interessante en leuke manier om méér uit cultuuronderwijs te halen en je op ideeën te brengen. CultuurSchakel biedt een scala aan cursussen, teamtrainingen, workshops en (netwerk)bijeenkomsten voor zowel scholen als culturele aanbieders. Dat doen we samen met andere specialisten en zoveel mogelijk afgestemd op bestaande initiatieven en netwerken. Ook maatwerk is mogelijk. Bekijk hier ons scholingsaanbod voor scholen en aanbieders.

Informatie en advies

Wil je meer weten over wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Heb je behoefte aan advies en ondersteuning op maat bij het opzetten van cultuuronderwijs bij jou op school? Of zoek jij als culturele aanbieder naar de beste manier om jouw aanbod aan te laten sluiten op de vraag van de school? Neem dan contact op met jouw cultuurcoach of stuur een mail.