Programma's

Cultuurschakel biedt een programma voor scholen en culturele instellingen om aan de slag te gaan met cultuuronderwijs. 

Voor scholen

In onze jaarlijkse brochure Expeditie C hebben we het mooie en spannende kunst- en cultuuraanbod voor de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs samengevat. Je vindt er de Haagse theater- en dansvoorstellingen, concerten, films en het Cultuurmenu van musea en erfgoedinstellingen.

Een aantal voorstellingen kan het hele jaar door geboekt worden. Ook zijn de tijden van sommige cultuurbezoeken variabel en kan de culturele activiteit overdag en/of ´s avonds worden geboekt. Meer over flexibel boeken

Wil je meer informatie over het aanbod in Expeditie C? Onze cultuurcoaches vo adviseren je graag!

Voor culturele instellingen

Als jouw culturele instelling jullie aanbod zo goed mogelijk wil laten aansluiten bij de vraag van de scholen, maak dan een afspraak met een van onze cultuurcoaches voor het voortgezet onderwijs, voor een advies op maat. Zij kunnen je in contact brengen met de cultuurcoördinator van de school zodat jullie gezamenlijk kunnen werken aan een optimale aansluiting bij de wens van de school.
Jouw aanbod voer je rechtstreeks in op onze website. Informatie over cultuuraanbod voor Expeditie C

Maatwerk voor speciaal onderwijs

Elke school voor speciaal onderwijs heeft zijn eigen dynamiek. Juist voor die scholen kan het een uitdaging zijn om cultuuronderwijs een passende plek in het lesprogramma te geven. In de afgelopen periode heeft CultuurSchakel een aantal activiteiten georganiseerd waarin kwaliteitsverbetering voor de aansluiting van het aanbod van podiumkunsten en musea voor het speciaal onderwijs centraal stond. In vervolg daarop hebben we handleidingen ontwikkeld voor de scholen en voor de culturele instellingen.
Vooralsnog is er aanbod van culturele activiteiten voor sbo, so, vso en praktijkonderwijs, maar we werken aan uitbreiding naar o.a. mbo-scholen.
Onze cultuurcoaches informeren en adviseren je graag over maatwerk voor speciaal onderwijs. Eric Schulp is het aanspreekpunt voor scholen; culturele instellingen (musea en podiumkunsten) kunnen een beroep doen op Herma Roos.

Informatie

Neem voor al je vragen over kunst en cultuur op school of over je kunsteducatieve aanbod contact op met jouw cultuurcoach of stuur een mail.