Cultuuraanbod Expeditie C

Expeditie C is onze jaarlijkse brochure met een groot en gevarieerd kunst- en cultuuraanbod, bedoeld voor de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs. Van theater- en dansvoorstellingen, concerten en films tot het aanbod van Cultuurmenu met musea en erfgoedinstellingen.

Haagse subsidie cultuurbezoek

De gemeente Den Haag wil scholen stimuleren om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken. Daarom stelt zij voor de leerjaren 1, 2 en 3 per leerling € 5 subsidie beschikbaar.

Cultuurkaart

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie, is dat je school gebruikmaakt van de landelijke CJP Cultuurkaart. Als de school per leerling € 10 op de cultuurkaart stort, komt hier de € 5 van het Rijk plus € 5 van de gemeente Den Haag bij, waardoor er per leerling € 20 beschikbaar is. Bij deze koppeling gaat het om een klassikale besteding van de subsidie. Meer informatie over de CJP Cultuurkaart

Flexibel boeken en variabele tijden

Een aantal voorstellingen kan het hele jaar door geboekt worden. Ook zijn de tijden van sommige cultuurbezoeken variabel en kan de culturele activiteit overdag en/of ´s avonds worden geboekt. Meer over flexibel boeken

Cultuurcoach zorgt voor aansluiting

De cultuurcoaches voor het voortgezet onderwijs kunnen je helpen om een passende keuze te maken.

De stem van de leerling

In het verlengde daarvan kun je ook de stem van de leerling laten meewegen bij het maken van een selectie uit Expeditie C. De stem van de leerling komt terug in ons programma CultuurStemmen.

Inschrijven cultuurbezoek schooljaar 2021-2022

Vanaf 25 mei t/m 20 juni 2021 kunnen scholen zich inschrijven voor activiteiten uit Expeditie C 2021-2022. Ook kun je altijd de actuele status van jouw inschrijvingen en activiteiten bekijken.
Lees meer over inschrijven voor activiteiten uit Expeditie C. Meer informatie en inschrijven

Downloads en links