Grafische Werkplaats

Doe-activiteiten

De Grafische Werkplaats aan de Prinsegracht is het makers- en expertisecentrum voor grafische druktechnieken in Den Haag. De werkplaats met faciliteiten in combinatie met onze kennis over druktechnieken is een unieke schakel binnen de Haagse makers-scene. Er is geen andere plek in de stad te vinden met deze machines, expertise en mogelijkheden op het gebied van zeefdruk, textielzeefdruk, etsen, hoogdruk, lithografie en doka.

Kijk op kunst

We vinden het belangrijk om met je handen te blijven werken, zeker in deze digitale tijd. Daarom houden we bij de Grafische Werkplaats ambachtelijke technieken levend, zoals werken met linoleum, zeefdrukken, etsen en stempels. We geven leerlingen de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan en te leren door te doen. Het delen van kennis en het levend houden van de verschillende druktechnieken zijn daarbij een belangrijk onderdeel.

Werkwijze

In onze werkplaats, die al een bezoekje waard is vanwege de grote industriële persen die er staan, geven we workshops aan alle leerlingen - van vmbo tot vwo. Op basis van de wensen stellen we een workshop samen en werken we toe naar een eindproduct. Bijvoorbeeld een bedrukt T-shirt of een handgemaakt boekje. In overleg zijn workshops op school ook mogelijk. In de werkplaats werken we met vrij kleine groepen van 12-15 leerlingen. Is de groep groter, dan komt er een tweede docent bij.

Doe-activiteiten

  • Workshops: bijvoorbeeld droge naald etsen, T-shirt zeefdrukken of boekjes drukken
  • Trajecten op maat, ook op basis van een speciaal thema
  • Combinatielessen op school en in de werkplaats
  • Carrousel van vaardigheden waarbij een klas 2 workshop volgt

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

De Grafische Werkplaats is een begrip in Den Haag en houdt ambachtelijke technieken levend. Makers kunnen in de werkplaats aan de slag met grafische technieken en daarnaast organiseren we cursussen en workshops voor scholen en particulieren. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen en lezingen en nemen we deel aan jeugdfestival De Betovering. We hebben een enthousiast team met een grote passie voor kunst en design en brengen onze kennis en vaardigheden graag over op de nieuwe generatie.

Contactpersoon

Carola van der Heijden
info@grafischewerkplaats.nl
06 - 18 42 42 71

Aanbieder

Grafische Werkplaats
Prinsegracht 16
2512 GA Den Haag

Neem contact op met
Carola van der Heijden
0703609387
info@grafischewerkplaats.nl
www.grafischewerkplaats.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal