Art-S-Cool

Doe-activiteiten

Art-S-Cool, dé kunstschool uit de Schilderswijk, die kunst tot leven wekt. Wij stimuleren leerlingen om zelf aan de slag te gaan met verschillende materialen en technieken. Ze maken kennis met de kunstwereld en bezoeken een atelier of tentoonstelling. Onze lessen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8 en worden gegeven door professionele kunstenaars en vormgevers.

Kijk op kunst

Kunst maakt vrij en biedt talloze manieren om naar de wereld te kijken. De wereld buiten je, maar ook de wereld in jezelf. Het maakt creatief, oplossingsgericht, geeft zelfvertrouwen en zelfkennis. Met kwalitatief kunstonderwijs en kunstprojecten dragen wij bij aan de ontwikkeling van de Haagse jeugd. We zijn er voor alle kinderen, jongeren en hun omgeving, die van huis uit minder snel in aanraking komen met kunst.

Werkwijze

We werken op maat van de leerlingen en op vraag van de school. Het creatieve proces staat centraal, waardoor vooral de leerling ruimte krijgt om invulling aan een thema of opdracht te geven. Ze onderzoeken, schetsen, proberen uit, sparren, stellen vragen, geven vorm, ontdekken, filosoferen, discussiëren, werken samen, presenteren én maken plezier.

Doe-activiteiten

  • Kunstprojecten die aansluiten bij COH Haagse Ladekast, IPC of een ander schoolthema
  • Kunst in de voorschool: trajecten voor peuters en hun ouders
  • Kunst aan ouders: workshops voor creatieve ouderbetrokkenheid
  • Verlengde schooldagcursussen (VSD)
  • Kunstonderwijs binnen het Leerkansenprofiel (LKP)
  • COH Expert en creatieve teaminspiraties
  • Kinderen en jongeren kunnen ook na schooltijd bij Art-S-Cool terecht

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Verrassen en verbinden staan bij ons centraal. Professionele kunstenaars en vormgevers inspireren kinderen en jongeren om hun creatieve vermogen te gebruiken en hun talenten te ontwikkelen. Ook leren ze hoe ze hun eigen werk kunnen presenteren en exposeren. Dit doen wij in buurthuizen, bibliotheken, de openbare ruimte of in ons eigen lesatelier in de Schilderswijk. In samenwerking met scholen ontwikkelen we ook programma’s om ouders bij het kunstonderwijs te betrekken.

Contactpersoon

Laura van Eeden
laura@art-s-cool.nl
06 835 768 66

Aanbieder

Art-S-Cool
Ferdinand Bolstraat 33
2525 XH Den Haag

Neem contact op met
Laura van Eeden
0683576866
info@art-s-cool.nl
www.art-s-cool.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal