Topaze

Doe-activiteiten

Topaze is een kunstenaarscollectief met een werkplaats in de wijk Transvaal. Door de jaren heen hebben onze kunstenaars een kleurrijke eigen stijl en aanpak ontwikkeld. Ze maken onder andere decors voor grote festivals als Lowlands en artiesten als Anouk. Sinds 2000 zijn zij ook actief in het geven van workshops in wijken en op scholen. In onze vrijplaats kunnen jongeren, volwassenen en scholen terecht voor een workshop op maat vanuit verschillende disciplines: tekenen, schilderen, street art, ruimtelijk werken en zeefdruk. 

Kijk op kunst
Kunst en cultuur zijn van en voor iedereen. Wij zetten kunst in als middel om de toegankelijkheid ervan te vergroten en de makers in beeld te brengen. We dagen leerlingen uit om vorm te geven aan hun eigen stijl. Ze ontdekken zo waar hun talenten liggen. Tegelijkertijd geeft dit een boost aan hun zelfvertrouwen.

Werkwijze
Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een kunstenaar is. In onze workshops is er daarom veel aandacht voor eigen expressie van de leerlingen, passend bij een thema of leerlijn. Aansluiten bij een lopende expositie of aandacht voor een specifieke kunstenaar kan ook. Indien mogelijk maken we graag een (groot) werk dat geëxposeerd kan worden. Te denken valt aan een permanent kunstwerk voor de school of een decor voor een schoolvoorstelling. We denken graag mee met de wensen van de school en hebben veel ervaring met de diversiteit van het vo, van praktijkschool tot gymnasium.

Doe-activiteiten

  • Workshops op maat voor alle schooltypes van klas 1 t/m 6
  • Kunstprojecten passend bij een kunstenaar, thema of leerlijn, museumbezoek
  • Deelname aan een lopend kunstproject met eventueel een eindexpositie
  • Groot kunstwerk maken met een groep of klas
  • Permanent kunstwerk voor de school maken
  • Decors maken
  • Werkplaatsbezoek

Meerwaarde voor scholen en leerlingen
Topaze werkt met groepen die even veelkleurig zijn als de kunstwerken van de makers. Door onze werkplaats open te stellen, komen leerlingen in een andere wereld terecht waar ze kunnen kennismaken met verschillende kunstenaars, technieken en kunstvormen. In de workshops die we ontwikkelen, integreren we ook andere vakken en thema’s, zoals muziek, taal of verbinding met de stad.

Contactpersoon
Coos de Bruijn
info@topaze.net
070 - 752 22 43 en 06 – 18 64 17 61

Aanbieder
Topaze
Kempstraat 124
2572 GK Den Haag

Neem contact op met
Vanja Treffers
070 752 22 43
info@topaze.net
www.topaze.net

Informatie
Onderwijs:
Primair Toon groepen
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 PrO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal