Holland Dance Festival

Doe-activiteiten

Holland Dance Festival organiseert op maat gemaakte educatieve dansprogramma’s. We hebben ons de laatste jaren gespecialiseerd in speciaal onderwijs (sbo, so en vso). We willen dans voor alle jongeren mogelijk maken, juist voor leerlingen voor wie bewegen en dansen een extra fysieke en/of mentale uitdaging geeft. Ook zoeken we in verschillende projecten naar manieren om leerlingen uit het regulier en speciaal onderwijs in dans samen te brengen. Zo hopen we dat meer Haagse leerlingen de verbinding kunnen leggen met leeftijdsgenoten die ze anders niet zouden ontmoeten.

Kijk op kunst

Wij zijn van mening dat dans voor iedereen is: voor professionals en amateurs, voor mensen met en zonder fysieke of verstandelijke beperking, voor schoolkinderen en voor ouderen in verzorgings- en verpleeg­tehuizen, en elke leeftijdscategorie daartussenin. Daarom ontwikkelen wij educatieve activiteiten, speciale projecten, workshops en doorlopende, op maat gesneden lesprogramma’s voor groepen van alle achtergronden, generaties en sociale klassen.

Werkwijze

We leveren maatwerk afgestemd op de wensen en onderwijsdoelen van een school en focussen in het bijzonder op het speciaal onderwijs. Dat doen we in de vorm van workshops en lessenseries, ontmoetingen met dansprofessionals, rondleidingen en dansprojecten met specifieke thema’s.

Doe-activiteiten

  • Workshops en lessenseries binnen- én buitenschools
  • Meet & Greet met dansprofessionals
  • Dansprojecten met specifieke thema’s
  • Rondleiding ‘Ontdek het theater’

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

Holland Dance Festival laat leerlingen in het (speciaal) onderwijs kennismaken met de kracht van dans. Dans brengt hen letterlijk en figuurlijk in beweging en versterkt hun motoriek, creativiteit, muzikaliteit, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Met dans kun je alle kanten op. Je kunt kiezen voor een korte activiteit of doorlopende leerlijn. Ook kan dans ingezet worden binnen thematisch of vakoverstijgend onderwijs.

Contactpersoon

Yolanda van der Heijden
yolanda@holland-dance.com
070 - 217 05 60

Aanbieder

Holland Dance Festival
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

Neem contact op met
Yvonne Schellekens
0703616142
yvonne@holland-dance.com
www.holland-dance.com
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal