Art-S-Cool

Doe-activiteiten

Art-S-Cool is dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk, die kunst tot leven wekt. Professionele kunstenaars en vormgevers inspireren jongeren om hun creatieve vermogen te gebruiken en hun talenten te ontwikkelen. Ook leren ze hoe ze hun eigen werk kunnen presenteren en exposeren.

Kijk op kunst

Kunst maakt vrij en biedt talloze manieren om naar de wereld te kijken. De wereld buiten je, maar ook de wereld in jezelf. Het maakt creatief, oplossingsgericht, geeft zelfvertrouwen en zelfkennis. Met kwalitatief kunstonderwijs en kunstprojecten dragen wij bij aan de ontwikkeling van de Haagse jeugd. We zijn er voor alle jongeren en hun omgeving, die van huis uit minder snel in aanraking komen met kunst.

Werkwijze

We werken op maat van de leerlingen en op vraag van de school. Het creatieve proces is leidend, waardoor vooral de leerling ruimte krijgt om invulling aan een thema of opdracht te geven. Leerlingen van klas 1 t/m 6 worden gestimuleerd om zelf met verschillende materialen en technieken aan de slag te gaan. Ze maken kennis met de kunstwereld en kunstenaars, bezoeken een atelier of bekijken een interessante tentoonstelling. Ze krijgen les van een kunstenaar, vormgever of ontwerper. Afsluitend presenteren de leerlingen hun werk in een expositie.

Doe-activiteiten

  • Kunsteducatie en projecten die aansluiten bij thema’s als ‘duurzaamheid’ en ‘digitaal burgerschap’
  • Naschoolse cursussen en talententrajecten

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

Verrassen en verbinden staan bij ons centraal. Professionele kunstenaars en vormgevers inspireren jongeren om hun creatieve vermogen te gebruiken en hun talenten te ontwikkelen. Ook leren ze hoe ze hun eigen werk kunnen presenteren en exposeren. Dit doen wij in buurthuizen, bibliotheken, de openbare ruimte of in ons eigen lesatelier in de Schilderswijk. In samenwerking met scholen ontwikkelen we ook programma’s om ouders bij het kunstonderwijs te betrekken.

Contactpersoon

Laura van Eeden
laura@art-s-cool.nl
06 – 83 57 68 66

Aanbieder

Art-S-Cool
Ferdinand Bolstraat 33
2525 XH Den Haag

Neem contact op met
Laura van Eeden
0683576866
info@art-s-cool.nl
www.art-s-cool.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal