Nederlands Dans Theater

Doe-activiteiten

Nederlands Dans Theater (NDT) is al 60 jaar een van de meest toonaangevende hedendaagse dansgezelschappen ter wereld. De groep is gehuisvest in Den Haag, maar treedt op voor een internationaal publiek. Twee gezelschappen zetten zich in om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de toekomst van moderne dans, en de kunstvorm en het enthousiasme daarvoor over te dragen.

Kijk op kunst

Dans moet je ervaren. Uitgangspunt van ons educatieprogramma is dus niet alleen kijken naar dans, maar vooral ook zelf bewegen en maken. Onze visie voor het educatieve aanbod is gebaseerd op vier uitgangspunten. We zien een danser in iedereen. Alle leerlingen zijn uniek, net als onze dansers. Er is altijd ruimte voor creativiteit en autonomie. En er is een veilige ruimte om jezelf te zijn en te experimenteren.

Werkwijze

Vanuit de afdeling Talentontwikkeling & Educatie organiseren we workshops voor vo-leerlingen van alle schooltypes. Van een eerste kennismaking met een rondleiding door het theater tot een verdiepende workshop, waarin de leerlingen zelf aan de slag gaan met het maken van dans in de theatrale setting van één van onze studio’s. Voor de leerlingen van de bovenbouw is het mogelijk dit te combineren met een bezoek aan een voorstelling van NDT in ons theater Amare.

Doe-activiteiten

  • Rondleiding door het theater en langs de studio’s van NDT
  • Verdiepende maakworkshop in de studio’s van NDT voor klas 1 t/m 6
  • Mogelijkheid tot het bezoeken van een voorstelling van NDT in Amare
  • Begeleidend online lesmateriaal

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

Bij onze activiteiten komen leerlingen in aanraking met moderne dans vanuit de beleving van een gezelschap. We stimuleren daarbij een open, creatieve en onderzoekende houding. Dat doen we door ze in de huid te laten kruipen van professionele danskunstenaars en te leren hoe je met beweging, vorm, muziek, licht en samenwerking een verhaal kunt vertellen.

Contactpersoon 

Evelien Riemens
evelien.riemens@ndt.nl
070 - 880 01 46

Aanbieder

Nederlands Dans Theater
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Neem contact op met
Desirée Veraart
0708800146
onderwijs@ndt.nl
www.ndt.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal