Theatergroep Drang

Doe-activiteiten

Drang is een theatergroep die voorstellingen ontwikkelt voor jongeren. Onze educatieve voorstellingen gaan altijd over onderwerpen die leerlingen uit het voortgezet onderwijs aangaan. Actuele thema’s en dilemma’s die leven in een jongerencultuur, zoals drugs, relaties, sociale media en seks, worden blootgelegd, losgewoeld en opgeschud.

Kijk op kunst

Bij Drang geloven we dat theater bewustwording en begrip teweegbrengt. Drang staat midden in de samenleving en beweegt zich op het snijvlak van kunst en educatie. Met theater kunnen we dilemma’s zichtbaar maken, discussie uitlokken en belangrijke thema’s uit de belevingswereld van jongeren aansnijden. Dat kan alleen als de voorstelling de jongeren uitdaagt, ontroert, provoceert, confronteert en uitnodigt tot nadenken.

Werkwijze

Drang-voorstellingen zijn altijd multidisciplinair. Naast spel zetten we ook dans, muziek en sociale media in. De voorstellingen sluiten naadloos aan bij lessen en thema’s van het vmbo, havo en vwo. Ook ontwikkelen we workshops rondom de voorstelling. Confronterend theater met een aansluitende workshop door de acteurs blijkt een gouden formule. Juist omdat de acteurs ook jong zijn, ontstaat er een openhartige discussie. De ervaring leert dat de leerlingen zich hierbij open en kwetsbaar durven op te stellen.

Aanbod en activiteiten

  • Multidisciplinaire voorstellingen met voor- en nagesprek
  • Korte interactieve voorstellingen met acteurs op school
  • Gastlessen: verdieping in het thema voor studenten én docenten
  • Workshops op school: les in theater, dans, muziek & zang op school met een afsluitende presentatie voor ouders/docenten en medestudenten
  • Gesprekstrainingen voor docenten. Hoe ga je over moeilijke onderwerpen het gesprek aan? Hoe spreek je iemand aan op gedrag? Hoe geef je feedback op een goed manier?

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

De cast bestaat uit jonge, professionele spelers met verschillende culturele achtergronden. Dit heeft een bewezen meerwaarde: het maakt dat álle jongeren zich kunnen identificeren met de personages. Drang laat maatschappelijke thema´s dichtbij komen en maakt lastige en gevoelige thema’s bespreekbaar. Hoe jongeren vervolgens het gesprek met elkaar kunnen aangaan, ook als hun inzichten fundamenteel verschillen, daar gaat het om. Op basis van de behoeften van een studierichting of klas, geeft Drang invulling en vorm aan een educatief programma op maat. Dit gaat altijd in samenspraak met de docenten. Eén ding is zeker: de voorstellingen van Drang sluipen bij je naar binnen en laten je niet meer los.

Contactpersoon

Sigrid Cleij
info@drang.nl 
070 346 46 45
www.drang.nl/educatie 

Aanbieder

Theatergroep Drang
Schelpkade 45
2514KB Den Haag

Neem contact op met
Sigrid Cleij
0703464645
info@drang.nl
www.drang.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal