Huis van het boek

Doe-activiteiten

Huis van het Boek is een museum over boekvormgeving in de breedste zin van het woord. Het museum heeft prachtige Middeleeuwse handschriften, moderne boekvormgevers, maar ook een Egyptische en een Romeinse collectie.

Kijk op kunst

In onze schoolprogramma’s en activiteiten staat het ambacht centraal. Want, als je werkt met je handen leer je meer! Zo komen leerlingen spelenderwijs in aanraking met de ontstaansgeschiedenis van taal, schrift en boeken.

Werkwijze

We bieden korte, actieve workshops op school voor alle leerjaren. Daarin kijken we naar de geschiedenis van het boek, maar ook waar letters vandaan komen, hoe papier wordt gemaakt en wat grafiek is.

Doe-activiteiten

  • Letterportretten maken (groep 1 t/m 4)
  • Schrijven met een ganzenveer (groep 5 t/m 8)
  • Kleitabletjes maken (groep 6 t/m 8)

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Onze lessen brengen de Middeleeuwen naar de klas door kinderen te laten schrijven met een ganzenveer. Het wekt de geschiedenis tot leven door er met je handen mee bezig te zijn. Omdat de lessen op school plaatsvinden, is er geen gedoe met busvervoer en de museumdocent neemt alle materialen mee. Wel hopen we dat de school, de docent en de kinderen nieuwsgierig worden naar het museum en dat er een vervolgbezoek plaatsvindt om de echte objecten te zien.

Contactpersoon

Winnifred Dijkstra
winnifred.dijkstra@huisvanhetboek.nl
06 303 782 32

Aanbieder

Huis van het boek
Prinsessegracht 30
2514AP Den Haag

Neem contact op met
Winnifred Dijkstra
0703462700
winnifred.dijkstra@huisvanhetboek.nl
www.huisvanhetboek.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal