The English Theatre (STET)

Doe-activiteiten

STET, oftewel The English Theatre, is een kleine culturele organisatie in Den Haag. Professionele theaterproducties van over de hele wereld zijn bij ons welkom om voor een Nederlands publiek op te treden. Onze afdeling Educatie zet zich in om Engelstalige theaterworkshops voor het basisonderwijs toegankelijk te maken.

Kijk op kunst

Kinderen en jongeren zien openbloeien door zich te verliezen in kunst. Dat is het mooiste dat er is. Interactieve dramalessen, waarin het draait om je verhaal (durven) vertellen, helpen daarbij. Ze leren zo spelenderwijs over waarden als respect en ontdekken wie zij zelf als mens (willen) zijn.

Werkwijze

Onze workshops worden gegeven door native speakers Engels én zijn geschikt voor groep 1 t/m 8. Het zijn intieme, speelse lessen waarin interactie en beleving centraal staan. De lessen zijn begrijpelijk voor iedereen en kinderen maken spelenderwijs kennis met de Engelse taal. Zo hebben we ‘How to be an actor’ en ‘A visit to the zoo’, waarbij de leerlingen allemaal een ander dier uitbeelden. Daarnaast bieden we lessen die aansluiten bij het COH-thema Identiteit.

Doe-activiteiten

  • Drama- en theaterworkshops voor groep 1 t/m 8
  • Aansluiting bij COH Haagse Ladekast (thema Identiteit en verhalen) of andere schoolthema’s
  • Op maat gemaakte workshops voor het sbo

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

STET organiseert Engelstalige theaterworkshops in de klas. Het gaat vooral over expressie en jezelf leren uitdrukken met gebaren en beweging, en niet per se over taal, hoewel de Engelse woordenschat en uitdrukkingsvaardigheden ook toenemen. De speelse opzet helpt kinderen over de drempel dat een andere taal leren moeilijk of eng is. De workshops stimuleren het zelfvertrouwen en de saamhorigheid in de klas.

Contactpersoon

Dora Voros
education@theenglishtheatre.nl
06 204 319 19

Aanbieder

STET The English Theatre
Visseringlaan 23
2288 ER Den Haag

Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal