The English Theatre (STET)

The English Theatre (STET)

Doe-activiteiten

STET, oftewel The English Theatre, is een kleine culturele organisatie in Den Haag. Professionele theaterproducties van over de hele wereld zijn bij ons welkom om voor een Nederlands publiek op te treden. Onze afdeling Educatie zet zich in om Engelstalige theaterworkshops voor het basisonderwijs toegankelijk te maken.

Kijk op kunst
Kinderen en jongeren zien openbloeien door zich te verliezen in kunst. Dat is het mooiste dat er is. Interactieve dramalessen, waarin het draait om je verhaal (durven) vertellen, helpen daarbij. Ze leren zo spelenderwijs over waarden als respect en ontdekken wie zij zelf als mens (willen) zijn.

Werkwijze
Onze workshops worden gegeven door native speakers Engels én zijn geschikt voor groep 1 t/m 8. Het zijn intieme, speelse lessen waarin interactie en beleving centraal staan. De lessen zijn begrijpelijk voor iedereen en kinderen maken spelenderwijs kennis met de Engelse taal. Zo hebben we ‘How to be an actor’ en ‘A visit to the zoo’, waarbij de leerlingen allemaal een ander dier uitbeelden. Daarnaast bieden we lessen die aansluiten bij het COH-thema Identiteit.

Doe-activiteiten

  • Drama- en theaterworkshops voor groep 1 t/m 8
  • Aansluiting bij COH Haagse Ladekast (thema Identiteit en verhalen) of andere schoolthema’s
  • Op maat gemaakte workshops voor het sbo

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders
STET organiseert Engelstalige theaterworkshops in de klas. Het gaat vooral over expressie en jezelf leren uitdrukken met gebaren en beweging, en niet per se over taal, hoewel de Engelse woordenschat en uitdrukkingsvaardigheden ook toenemen. De speelse opzet helpt kinderen over de drempel dat een andere taal leren moeilijk of eng is. De workshops stimuleren het zelfvertrouwen en de saamhorigheid in de klas.

Contactpersoon
Dora Voros
education@theenglishtheatre.nl
06 204 319 19

Aanbieder

STET The English Theatre (STET Education)
Saturnusstraat 9
2516 AD Den Haag

Onderwijs:
Primair Toon groepen
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3
Speciaal