Ready2Play

Ready2Play

Doe-activiteiten

Ready to Play is een grote muziekschool met verschillende vestigingen in Den Haag. Op basisscholen organiseren we muzieklessen, schoolconcerten, workshops, bandcoaching en muziekeducatie. Samen muziek maken is leuk en onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen. 

Kijk op kunst
Muziekles is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Muziek is namelijk vakoverstijgend en heeft invloed op de cognitieve, sociaal-emotionele en creatieve ontwikkeling. Ieder kind is muzikaal, ook al heeft de een meer muzikaal talent dan de ander. Het ontdekken van hun talent en een instrument leren bespelen, maakt kinderen zelfverzekerder, helemaal als ze ook nog ervaring opdoen met presenteren en samenwerken.  

Werkwijze
Ready to Play fungeert als een muzikale community. Wij koppelen muzieklessen aan optredens, omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen met elkaar naar een eindproduct toewerken, leren presenteren en er samen met hun ouders van genieten. We werken met zo’n 25 muziekdocenten van het conservatorium, die geselecteerd zijn op hun hun bevlogenheid voor muziekeducatie. In overleg met een school bieden we tijdens en na schooltijd verschillende workshops aan voor groep 3 t/m 8. We sluiten iedere workshop af met een presentatie of videoclip voor de ouders.

Doe-activiteiten

  • Zangles, popsongs zingen of rappen in kleine groepjes (groep 4 t/m 8)
  • Zingen en bewegen met de hele klas in een popkoor (groep 4 t/m 8)
  • Mini Rock (groep 3 t/m 5)
  • Popband (groep 6 t/m 8) 
  • Videoclip (groep 5 t/m 8) 
  • Drumles (groep 3 t/m 8) 
  • Gitaarles of basles (groep 4 t/m 8) 
  • Keyboardles (groep 3 t/m 8)

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders
Onze laagdrempelige, interactieve programma’s laten kinderen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en bieden hun de mogelijkheid om te ontdekken waar hun interesses en talenten liggen. Basisscholen kunnen gebruikmaken van onze jarenlange ervaring op het gebied van muziekeducatie. Interactieve muziekles geeft bovendien een boost aan de creatieve uitstraling van een school en vergroot de betrokkenheid van ouders door de optredens met elkaar te beleven.

Contactpersoon
Johan Witt of Rick Jillissen
info@r2p.nl 
06 510 541 22 of 06 250 900 72

Aanbieder

Ready To Play
Abdis Eustachiastraat 36
2544 NJ Den Haag

Neem contact op met
Johan Witt
06 51 05 41 22
johan@r2p.nl
www.r2p.nl
Onderwijs:
Primair Toon groepen
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3
Speciaal