Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag

Doe-activiteiten

Filmhuis Den Haag is een culturele ontmoetingsplek in centrum Den Haag, waar het draait om de liefde voor film. Met de mooiste wereldcinema openen we de ogen van onze jongste kijkers, benadrukken we de magie van bewegend beeld en laten we kinderen kennismaken met nieuwe verhalen en perspectieven. Films waar kinderen om moeten lachen, zich over verbazen, zich in herkennen of een beetje om moeten huilen. Kortom, films die raken.

Kijk op kunst
Kinderen vloggen, gamen, filmen en kijken voortdurend bewegend beeld. Filmhuis Den Haag verrijkt die vaak vluchtige beeldervaringen graag met verhalen die aanzetten tot nadenken, die verleiden tot andere inzichten of ruimte geven je eens te verplaatsen in een ander. Soms worden die verhalen op een andere manier verteld dan leerlingen gewend zijn, maar door er met je klasgenoten en/of leerkracht nog even over te praten, wordt het een ervaring die je deelt, die bijdraagt een mening te vormen en perspectieven verrijkt. 

Werkwijze
Het is best spannend: met je klasgenoten naar de film en dan, in een donkere en stille zaal, samen naar dat grote doek kijken. Daarom bereiden we de leerlingen altijd goed voor met lesmateriaal voor in de klas. Alvast een stukje van de film bekijken en een opdracht doen die past bij het thema. Zo wordt het minder spannend en vooral iets om naar uit te kijken. Het Filmhuis is net een grote woonkamer waar alle leerlingen welkom zijn.

Doe-activiteiten

  • Workshops onder leiding van professionele filmmakers
  • Onderbouw: de magie van bewegend beeld (optisch speelgoed, stop-motion)
  • Bovenbouw: script schrijven, storyboard maken, leren monteren, scenes opnemen
  • Ontvangst in een van onze 2 filmstudio’s op het Spui
  • In overleg zijn workshops op school mogelijk

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders
Film biedt leerlingen alle ruimte om te luisteren, te kijken en zelf te maken. Soms staan we stil bij film als kunstvorm (welke verhalen worden verteld, hoe doet de maker dat en wat doet dat met jou als kijker), soms staan we stil bij het thema van de film (welk perspectief, herken je dat, wat vind je daarvan en wat heb je geleerd). De mogelijkheden om film waardevol te verwerken in (project)onderwijs zijn dan ook eindeloos breed en waardevol. Filmhuis Den Haag is er om te begeleiden, te adviseren en de juiste programma's voor de leerlingen samen te stellen.

Contactpersoon
Ester Hendriksen
educatie@filmhuisdenhaag.nl
070 365 60 30

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Ester Hendriksen
0703656030
ester@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl
Onderwijs:
Primair Toon groepen
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3
Speciaal