Haags Historisch Museum

Cultureel erfgoed

Centrum

Geschiedenis vind je niet alleen maar in boeken - het verleden is namelijk ook in je eigen omgeving en stad te vinden. Dat geldt zeker voor Den Haag, een stad waar een hoop geschiedenis geschreven is!

Speciaal voor het basisonderwijs biedt het Haags Historisch Museum daarom lessen aan waarbij leerlingen spelenderwijs de geschiedenis van hun stad ontdekken. De schilderijen en voorwerpen in ons museum vertellen het verhaal van Den Haag. Het verleden én heden van de stad komen samen in de museumzalen. Lessen voor alle groepen Wij bieden lessen aan voor alle leerlingen van het basisonderwijs. Met de jongste kinderen beginnen we bij de basis van tijdsbesef: wat is het verschil tussen vroeger en nu? De oudere leerlingen dagen we uit op zoek te gaan naar de geschiedenis in hun omgeving. Zij ontdekken de bredere context van historische verhalen. Interactief Onze museumlessen zijn altijd interactief, want zo blijven de verhalen het beste hangen bij de leerlingen. Een uur lang stil zitten en luisteren is bij onze museumlessen dus niet aan de orde. Er is veel ruimte voor korte spellen, opdrachten en het stellen van vragen.

Wij bieden: familierondleidingen, rondleidingen, instaprondleiding, lezingen, stadswandeling, HIP-excursie, kinderworkshop, talks, workshop emotienetwerken.

Aanbieder

Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag

Ooievaarskorting Ja

Neem contact op met
Marieke van Os-Lustig
0703123065
educatie@haagshistorischmuseum.nl
www.haagshistorischmuseum.nl