Spring naar hoofdinhoud

Kinderen willen kunst!

CultuurSchakel en tien andere Haagse culturele aanbieders droegen op 25 november oplossingen aan voor een rijke en toegankelijke culturele leeromgeving voor iedereen in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst bij Rabarber spraken zij hierover met gemeenteraadsleden om dit gezamenlijke aan te pakken.

Samen bundelden zij de krachten. Hun droom: Een rijke en toegankelijke culturele leeromgeving voor iedereen in Den Haag, op school en daarbuiten, voor alle leeftijden. Met voldoende talentontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen in hun eigen wijk, nadat het vonkje voor cultuur op school is overgesprongen. Hieronder lees je de zes oplossingen die we de raadsleden en wethouder hebben meegegeven. 

''Great artist are people who find the way to be themselves in their art''

- Beweigi

"Inspirerend en hartverwarmend om te zien hoeveel totaal verschillende initiatieven op het gebied van cultuureducatie Den Haag rijk is die nu de krachten gaan bundelen!"

-Lucienne van Amelsfort (artistiek leider Theatergroep Drang)

Inspiratie

Spoken word artiest Hasan Gök schreef tijdens de bijeenkomst een prachtig stuk waarin hij reflecteert op wat hij hoorde. In de video hieronder draagt hij dit voor.

 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

"We hebben met elkaar laten zien met hoeveel passie we kunstonderwijs geven aan de Haagse jeugd."

- Laura van Eeden (directeur Art-S-Cool)

"Wij hebben onze relevantie in de stad Den Haag helder uitgelegd en de nieuwe cultuurwoordvoerders van de gemeenteraad een kijkje in onze educatie- en participatiekeuken gegeven."

- Lonneke van Leth Dans

Impressie

Foto's: Sacha Celine Verheij

"Er zijn nog ontzettend veel kinderen en jongeren in Den Haag te bereiken. Laten we dat schouder aan schouder doen met onze veelvormigheid aan activiteiten zodat er voor elk kind, jongere, een ingang naar ontwikkeling te vinden is."

- Leontine van Vlerken (bestuurder & zakelijk leider Rabarber)

CultuurSchakel brengt je verder in kunst en cultuur in Den Haag

Bezig met inladen van resultaten